Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ζάκυνθο: Κρούσμα κορωνοϊού - Άνδρας που επέστρεψε από Γερμανία

Θρίλερ!

30 Ιουνίου 2020 08:43
Συναγερμός στην Ζάκυνθο: Κρούσμα κορωνοϊού - Άνδρας που επέστρεψε από Γερμανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στο νησί της Ζακύνθου καθώς βρέθηκε θετικός ένας άνδρας που εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ με υψηλό πυρετό. Την ίδια ώρα συναγερμός επικρατεί και στην περιοχή της Ξάνθης!

Σύμφωνα με το imerazante.gr πρόκειται για έναν 72χρονο ο οποίος είχε γυρίσει πρόσφατα από τη Γερμανία. Το προηγούμενο Σάββατο ανέβασε πυρετό και την Κυριακή επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ermisnews.gr από τον άνδρα ελήφθη δείγμα τον οποίο στάλθηκε στο ινστιτούτο Παστέρ και έγινε γνωστό ότι είναι θετικό στον ιό. Η Ζάκυνθος μετρά το έβδομο θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

«Ο κορωνοϊός θα επανακάμψει...» - «Καμπανάκι από τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο (Video)

Για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Όπως δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος «ο ιός θα επανακάμψει, αλλά δε θα έχουμε την κατάσταση του Μαρτίου». Ενώ, αναστάτωση έχει προκληθεί στο 7ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης όταν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι πως μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι αν και θα έχουμε για πολύ καιρό ακόμα κρούσματα, δε θα χρειαστούν ξανά γενικευμένα lockdown, καθώς ο κόσμος είναι ενημερωμένος.

Σχολιάζοντας τις αντοχές του συστήματος υγεία, ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι ένα στοίχημα, αν και έχουν γίνει προσπάθειες να ενισχυθεί με την προσθήκη κλινών ΜΕΘ. Επισημαίνει δε ότι το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη. Αυτή άλλωστε είναι και η προσέγγιση που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, να ακολουθηθεί και με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εισρεύσουν στη χώρα μας ξένοι τουρίστες.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισαγόμενων κρουσμάτων. Αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ιού είναι η γρήγορη ιχνηλάτηση και η γρήγορη απομόνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς είναι προτιμότερο να κατανέμονται τα κρούσματα στη χώρα, μαζικά σε λίγες περιοχές ή μεμονωμένα σε όλη τη χώρα, ο καθηγητής σημείωσε ότι «αν είχαμε ένα κρούσμα ανά νομό, θα ήμουν ανήσυχος. Από την άλλη στην Ξάνθη για παράδειγμα έχεις μια εστία που είναι σαν την πυρκαγιά. Ανά πάσα ώρα μπορεί να επεκταθεί».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share