Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ μητέρα και ο 53χρονος γιος της στη Θεσσαλονίκη

Θετικά και τα εγγόνια της

26 Ιουνίου 2020 18:55
Κορωνοϊός: Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ μητέρα και ο 53χρονος γιος της στη Θεσσαλονίκη

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μία μητέρα και ο γιος της από την Πέλλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αφού νόσησαν από τον κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η μητέρα, 83 ετών, εισήχθη εσπευσμένα πριν από δύο ημέρες στην Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 22 νέα κρούσματα του ιού, και η αγωνία κορυφώνεται.

Η ηλικιωμένη, που έχει υποκείμενα νοσήματα και κατοικεί σε χωριό του δήμου Αλμωπίας, είχε διακομισθεί αρχικά στο νοσοκομείο Έδεσσας, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη και η διασωλήνωσή της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 53χρονος γιος της νοσηλεύεται επίσης διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εδώ και αρκετές ημέρες. Εκτιμάται, έτσι, ότι ο 53χρονος μετέδωσε τον ιό στη μητέρα του.Δύο ακόμη νεαρά, ενήλικα μέλη της οικογένειας, εγγόνια της 83χρονης, έχουν βρεθεί θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα θετικοί στον κορωνοϊό από τον νομό Πέλλας έχουν διαγνωσθεί μία νοσηλεύτρια και μία μαία που ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Έδεσσας.

Οι μάσκες μιας χρήσης μολύνουν τώρα τις θάλασσες - Νέος κίνδυνος

Η συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού δημιούργησε προβλήματα για το περιβάλλον, αφού γάντια και μάσκες μίας χρήσης αρχίζουν να μολύνουν τις θάλασσες και τον ωκεανό. Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες στο Athensmagazine.gr

Με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να φορούν μάσκες για να προστατευθούν από τον ιό, ένα πράγμα που δεν φαίνεται να έχει διαδοθεί είναι πώς να τις πετάξετε σωστά.

Όλοι φοράμε πλέον μάσκα, μιας και είναι αναγκαία, ακόμα και το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν λαμβάνει τα σωστά μέτρα όσον αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Οι μάσκες και τα γάντια άρχισαν να μολύνουν τους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα έφτασαν στους ωκεανούς μας.

Opération COVID 19 ce matin...ça y est les premiers masques jetables sont arrivés en Méditerranée...! C'était...

Posted by Opération Mer Propre on Saturday, May 23, 2020

Φαίνεται ότι κάναμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη ρύπανση των ωκεανών, με τους επιστήμονες να είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορούσαν να αποκατασταθούν έως το 2050 - κάτι που δεν θα συμβεί εάν οι μάσκες συνεχίζουν να βρίσκονται στον βυθό τους.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Opération Mer Propre εξέφρασε ανησυχίες για το εν λόγω συμβάν. Δημοσιεύοντας μερικές φωτογραφίες που βρήκε στο Facebook τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός έγραψε:

"Αυτή είναι η πρώτη μάσκα μίας χρήσης που έφτασε στη Μεσόγειο…! Δυστυχώς, περιμέναμε να δούμε τον αριθμό των μασκών και των γαντιών που ρίχνονται κατευθείαν στις υδρορροές… περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αναλάβουμε δράση ενάντια σε όλες αυτές τις ατυχίες, από το πλαστικό μέχρι τη μάσκα, επειδή όποιος ρίξει το πλαστικό του θα ρίξει επίσης τη μάσκα του… ! Είναι μόνο η αρχή και αν δεν αλλάξει τίποτα, θα γίνει πραγματική οικολογική καταστροφή και ίσως επηρεάσει και την υγεία ...!"

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share