Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στον Πύργο: Απόπειρα αρπαγής 14χρονου (Video)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

26 Ιουνίου 2020 15:21
Συναγερμός στον Πύργο: Απόπειρα αρπαγής 14χρονου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Πύργου, με έναν 14χρονο να καταγγέλλει απόπειρα αρπαγής από 2 νεαρούς σε βαν. Επίσης, συναγερμός σήμανε στο Πόρτο Ράφτη καθώς σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του Athensmagazine.gr άγνωστοι επιχείρησαν να "αρπάξουν" 12χρονο αγοράκι.

Το παιδί κατάφερε να τους ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια ενώ στην συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η αστυνομία που φαίνεται να οδηγήθηκε στους δράστες. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ανήλικος, η κίνηση αυτή τον τρόμαξε, και του φάνηκε αρκετά ύποπτη. Έτσι, τράπηκε άμεσα σε φυγή, μπαίνοντας στο φροντιστήριο Αγγλικών του που βρισκόταν πλησίον του.

Η καταγγελία του παιδιού ερευνήθηκε πολύ προσεκτικά από την αστυνομία η οποία και συνέλαβε στην Αμαλιάδα δυο αδέλφια ηλικίας 23 και 19 ετών, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι και απολογούνται.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες μετά από καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Σύμφωνα με την καταγγελία επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο προσέγγισαν τον ανήλικο και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής περιπολίας Αστυνομικών Υπηρεσιών Ήλιδας, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, χθες το απόγευμα στον Πύργο, την στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα:

  • αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα, αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν, και
  • αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στην οικία του.

Οι δυο αλλοδαποί άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share