Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά κοντά σε σπίτια στην Κόρινθο

Συναγερμός!

21 Ιουνίου 2020 15:19
Φωτιά κοντά σε σπίτια στην Κόρινθο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κόρινθο κοντά σε σπίτια, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε συναγερμό.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το «Korinthos TV» εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (21/6) σε ξερά χόρτα μέσα σε κατοικημένη περιοχή στο Βασιλικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχει κίνδυνος, γιατί η πυρκαγιά είναι κοντά σε σπίτια στο Βασιλικό, ενώ προηγουμένως υπήρξε φωτιά μια ανάσα από τη Μύκονο.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Αργάσι Ζακύνθου. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ νωρίτερα υπήρξε φωτιά σε διαμέρισμα στην Αττική.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη πεζετέλ. Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όπως μετέδωσε το imerazante.gr.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος μαζί με την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μ. Μουζάκη, ενώ ο Διοικητής του Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος συντονίζει την επιχείρηση. Επίσης στην περιοχή βρέθηκε και ο Βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρινάκης, όπως μετέδωσε το ίδιο Μέσο.

Ισχυρή πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας

Συναγερμός σήμανε πριν λίγο στο Μαρτίνο Φθιώτιδας καθώς ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε, ενώ πριν λίγες ώρες φωτιά ξέσπασε και σε ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών, απειλώντας να περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Ήδη για την περιοχή κινούνται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου υπάρχουν πυκνοί καπνοί και έχει κλείσει προσωρινά η κυκλοφορία για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share