Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε νοσοκομείο στην Ήπειρο - Σε καραντίνα το προσωπικό

Συναγερμός

21 Ιουνίου 2020 12:25
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε νοσοκομείο στην Ήπειρο - Σε καραντίνα το προσωπικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχει τεθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών στην Ήπειρο λόγω κρούσματος κορωνοϊού στην περιοχή. Προβληματισμένος από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ξάνθη και Ροδόπη εμφανίστηκε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Α. Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου το κρούσμα καταγράφηκε στη Θεσπρωτία Πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά, η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Από το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το prevezanews, αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Σοκαριστικό: Ασθενής πεθαίνει από κορωνοϊό σε «ζωντανή» μετάδοση

Σοκαριστική είναι η εικόνα, που έρχεται από κανάλι της Λατινικής Αμερικής, με έναν ασθενή να πεθαίνει από κορωνοϊό σε «ζωντανή» μετάδοση κι ενώ οι γιατροί προσπαθούν να του σώσουν τη ζωή.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα «No Lies» στη Βολιβία διάλεξε να πραγματοποιήσει αυτό το ρεπορτάζ σε ένα νοσοκομείο της Σάντα Κρουζ, επιχειρώντας να δείξει σε live εικόνα το πώς προσπαθούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι να σώσουν ένα συνάνθρωπό τους.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι στην περιοχή αυτή υπάρχει το 60% των περίπου 21.000 κρουσμάτων όλης της Βολιβίας, ενώ έχουν σημειωθεί και σχεδόν οι μισοί από τους 679 θανάτους, ενώ στη γειτονική Βραζιλία υπάρχουν 970.000 κρούσματα με 47.700 θανάτους από τον φονικό ιό, με τη δική μας χώρα επίσης να αρχίζει να τον ξανανιώθει.

Το ρεπορτάζ αυτό βρισκόταν στον «αέρα» για πάνω από μισή ώρα, παίρνοντας και το σχετικό ρίσκο, αφού σκοπός τους ήταν να δείξουν πώς οι γιατροί σώζουν έναν ασθενή. Από τη στιγμή που πέθανε, λοιπόν, ξέσπασε σάλος στην χώρα, θεωρώντας πως η προβολή αυτού του ρεπορτάζ αντιβαίνει στον νόμο, προκαλώντας παράλληλα τον τρόμο στην κοινωνία.

Στο Twitter, δε, υπήρξε «ξέσπασμα» από το κοινό, που κάνει αναφορά για ασέβεια απέναντι στην οικογένεια του θύματος, ενώ η Φαμπιόλα Τσάμπι, δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, επισημαίνοντας πως είναι ασέβεια απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα.

Η Κυβέρνηση της χώρας, πάντως, ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά μετά από όλο αυτό τον χαμό, αναμένεται να το κάνει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share