Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαμός στην Κρήτη: Σουηδός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (Video)

Είχε πολλές επαφές στο ενδιάμεσο

17 Ιουνίου 2020 22:50
Χαμός στην Κρήτη: Σουηδός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (Video)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Χαμός επικρατεί στην Κρήτη, αφού ένας Σουηδός έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, έχοντας πρωτίστως έρθει σε επαφές με αρκετά άτομα και φέρνοντας τον φόβο της εξάπλωσης.

Ειδικότερα και όπως μεταδίδει το neakriti.gr, πρόκειται για έναν 20χρονο άνδρα που προσήλθε στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονα συμπτώματα, όπου υπεβλήθη σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, σημειώνεται ότι υπήρξε θετικός και στο παρελθόν σε τεστ που είχε υποβληθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων στη Μονάδα covid 19, ενώ στην χώρα του επικρατεί πανικός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος άνδρας με ελαφριά συμπτώματα υπεβλήθη σε τεστ στο Νοσοκομείο «Νίμιτς» της Αθήνας στις 5 Μαΐου, όπου βγήκε θετικό.

Στις 12 Μαΐου υπεβλήθη σε νέο τεστ στο ίδιο νοσοκομείο, όπου και πάλι βγαίνει θετικό, ωστόσο δεν τον κράτησαν για νοσηλεία, καθώς είχε ελαφριά συμπτώματα, παρά τον άφησαν να φύγει λέγοντάς του να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 15 ημέρες.

Στη συνέχεια ο 20χρονος κατέβηκε στην Κρήτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μένει σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά και εργάζεται στην περιοχή, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες που να αφορούν τη διαμονή και τον ακριβή τόπο εργασίας του.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν, ότι ο 20χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και στη Σουηδία, όπου εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε αποθεραπευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το 19ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μεγαλόνησο. Το 18ο ήταν 76χρονος άνδρας που έπειτα από σχετικό ιατρικό έλεγχο βγήκε θετικός στον κορωνοϊό τον προηγούμενο μήνα.

Συναγερμός με τον κορωνοϊό: Δύο νέοι θάνατοι στην Ελλάδα - 55 νέα κρούσματα και 3.203 συνολικά

Δύο νέοι θάνατοι υπάρχουν στην Ελλάδα από κορωνοϊό, ενώ ανησυχητικά είναι τα 55 νέα κρούσματα, φέρνοντας το σύνολο στα 3.203.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το 55.2% των κρουσμάτων αφορά άνδρες, 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα, με τελευταίο αυτόν ενός 67χρονου. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share