Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέος σεισμός κοντά στην Κρήτη

Πού ήταν το επίκεντρο;

17 Ιουνίου 2020 19:55
Νέος σεισμός κοντά στην Κρήτη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέος σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Κρήτη, με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στο νησί το μεσημέρι της Τετάρτης (17/6).

Συγκεκριμένα, η δόνηση ήχησε στις 15:48 στα 38 χιλιόμετρα από τη Γαύδο και ήταν της τάξης των 3.1 Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος να βρίσκεται στα 20 χιλιόμετρα, ενώ νωρίτερα υπήρξε και ισχυρός σεισμός στα 5.6 Ρίχτερ.

Συναγερμός στην Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5.5 Ρίχτερ

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία, με έναν ισχυρό σεισμό να «χτυπά» την χώρα, όντας της τάξης των 5.5 Ρίχτερ.

Η δόνηση ήχησε λίγο πριν από τις 10 το πρωί στην Τουρκία, με επίκεντρο στα ανατολικά της χώρας, 335 χιλιόμετρα δυτικά του Ερεβάν, στην Αρμενία, και 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της τουρκικής πόλης Yedisu. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ χθες (14/9) υπήρξε και πιο ισχυρός σεισμός.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Συναγερμός: Πάνω από 50 σεισμοί μέσα σε 24 ώρες κοντά στη Ζάκυνθο

Συναγερμό προκαλούν οι πάνω από 50 σεισμοί, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών στη Ζάκυνθο, με τον εγκέλαδο να βρίσκεται... μόνιμα στην περιοχή.

Η σεισμική δραστηριότητα έγινε έντονη από την αρχή της Τετάρτης (10/6), με αρκετές δονήσεις να ηχούν στην περιοχή και πιο έντονη να είναι στις 6:24 στα 69 χιλιόμετρα από τις Στροφάδες, με ισχύ στα 4.1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Ο τελευταίος από τους 52, μέχρι τώρα, έχει σημειωθεί στις 21:06 στα 36 χιλιόμετρα από τη Ζάκυνθο, με 2.1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 15 χιλιόμετρα.

Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου στη Ζάκυνθο: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στις Στροφάδες

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο νησί των Επτανήσων, την Ζάκυνθο, μετά τα 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

Άλλη μια ασθενής σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο, 55 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 9 χιλιόμετρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share