Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανικός στην Κρήτη: Πυροβολισμοί σε σχολείο με στόχο το γραφείο των καθηγητών

Τι συνέβη;

15 Ιουνίου 2020 12:29
Πανικός στην Κρήτη: Πυροβολισμοί σε σχολείο με στόχο το γραφείο των καθηγητών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πανικός επικράτησε στην Κρήτη, αφού πυροβολισμοί στόχευσαν τα τζάμια του γραφείου των καθηγητών σε σχολείο της Επισκοπής Ρεθύμνου, στην πρεμιέρα μάλιστα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο διευθυντής, όπως αναφέρει το neakriti.gr, ενημέρωσε αμέσως τις Αρχές, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρξαν άλλες φθορές και πιθανότατα το συμβάν συνέβη στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε ποια ήταν τα θέματα στην πρεμιέρα.

Σύμφωνα και με τον Γιάννη Μαρκαντέ, προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου: «Με δεδομένο ότι σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο, δεν επηρεάστηκε η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων και οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στις αίθουσες για να διαγωνιστούν».

Πανελλαδικές 2020: Αυτές είναι οι απαντήσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2020 ξεκίνησαν σήμερα (15/6) με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με τα θέματα να αποκαλύπτονται για την πρεμιέρα, ενώ γνωστές έγιναν και οι απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020, τόσο οι εξεταζόμενοι με το παλιό σύστημα όσο και με το νέο, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (δείτε τα θέματα εδώ) κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου.

Το κείμενο που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020, μέσα σε 350 λέξεις το πολύ, θα πρέπει να αντανακλά την προσωπική τους εμπειρία και να έχει τη μορφή κειμένου, του οποίου θα γινόταν ανάρτηση στο ιστολόγιο του σχολείου τους.

Επιπλέον, το θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες 2020, αλλά και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι βασίστηκαν σε τρία κείμενα (δείτε τα κείμενα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 εδώ). Το πρώτο ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).

Δείτε ΕΔΩ τις πρώτες ενδεικτικές απαντήσεις.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share