Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά στην Πρέβεζα - Χτύπησαν παιδιά

Δύο ενήλικοι και δύο παιδιά τραυματίες

14 Ιουνίου 2020 18:05
Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά στην Πρέβεζα - Χτύπησαν παιδιά

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στον καταυλισμό Ρομά στην ΒΙ.ΠΕ. της Πρέβεζας και άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας δυο ενήλικους και δύο παιδιά.

Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον 24 φορές, όπως προκύπτει από τους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας μαζί με ένα κυνηγετικό όπλο. Τραυματίστηκαν ένα ζευγάρι Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό, ένα κοριτσάκι 10 και ένα αγοράκι 12 χρόνων, που δεν είναι παιδιά των δυο ενηλίκων και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου νοσηλεύονται. Μάλιστα πριν λίγες μέρες πυροβολισμοί είχαν πέσει για ακόμα μια φορά στην Κρήτη.

Η αντίδραση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αστραπιαία και με άμεση επέμβαση συνελήφθη ο ένας, που φέρεται να ανήκει σε άλλη οικογένεια Ρομά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έβρος: Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροδιακινητή με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες

Μια καταδίωξη... κινηματογραφική έγινε στον Έβρο, με την Αστυνομία να «κυνηγά» λαθροδιακινητή και να υπάρχουν ακόμη και πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματίες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, πλήρωμα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας που επέβαινε σε περιπολικό, έκανε σήμα στάσης σε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ωστόσο δεν υπάκουσε.

Αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ενώ στην προσπάθειά του αυτή, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια στο καταδιωκόμενο όχημα, προκειμένου εκείνο να ακινητοποιηθεί.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό του ΙΧ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε 13 μη νόμιμους μετανάστες,

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δύο από αυτούς είχαν τραυματισθεί ελαφρά στο γλουτό και στο μηρό προφανώς από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες, όπως αναφέρει το Thestival.gr, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, την ίδια στιγμή που στον Έβρο επικρατεί συναγερμός λόγω των μεταναστών.

Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Έντονη κινητικότητα στον Έβρο - Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη κινητικότητα στον Έβρο αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000. Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται σε αδιανόητα επίπεδα, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και, συγκεκριμένα, του Νίκου Δένδια, με αφορμή όσα συμβαίνουν στον Έβρο, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακόμη να έχει κινητοποιηθεί.

Πηγή: evrosonline.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share