Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός: Μεγάλος καρχαρίας στα νερά της Ζακύνθου

Τι συνέβη;

11 Ιουνίου 2020 10:44
Συναγερμός: Μεγάλος καρχαρίας στα νερά της Ζακύνθου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός σήμανε σε ελληνικά νερά και, συγκεκριμένα, αυτά της Ζακύνθου, με ένα μεγάλο καρχαρία να έχει εμφανιστεί και να επιπλέει, σημειώνοντας ακόμη ένα σχετικό περιστατικό στην χώρα, αφού πρόσφατα ένας άλλος καρχαρίας... έκοβε βόλτες στην Κόρινθο.

Το μεγάλο ψάρι δεν έχει διευκρινιστεί πόσο ήταν, αναφορικά με το μέγεθός του, αλλά σίγουρα προκάλεσε αίσθηση, με έναν κάτοικο που βρισκόταν κοντά του να δημοσιεύει το σχετικό βίντεο, την ώρα που έκανε τη βαρκάδα του στον κόλπο του Λαγανά.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τραγικός θάνατος σέρφερ από επίθεση καρχαρία

Ένας καρχαρίας τριών μέτρων επιτέθηκε και σκότωσε σήμερα έναν 60χρονο Αυστραλό ο οποίος έκανε σερφ στα ανοιχτά μιας πολυσύχναστης παραλίας στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν 15 λευκοί καρχαρίες καταβρόχθισαν έναν 26χρονο σέρφερ.

Ο 60χρονος έκανε σερφ σήμερα το πρωί στο Κίνγκσκλιφ, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων νότια του Μπρέσμπεϊν, όταν ο καρχαρίας τον άρπαξε από το πόδι.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι πολλοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έδιωξαν τον καρχαρία, πριν μεταφέρουν τον τραυματισμένο άνδρα στην ακτή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στον σέρφερ χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες για σοβαρά τραύματα στο αριστερό πόδι του, όμως υπέκυψε επιτόπου», ανέφερε η αστυνομία.

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση καρχαρία που γίνεται φέτος στην Αυστραλία. Στη χώρα οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές, όμως σπάνια είναι θανατηφόρες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Taronga Conservation Society, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για μερικά ζωολογικά πάρκα, το 2019 είχαν γίνει 27 επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία, αλλά καμιά δεν ήταν θανατηφόρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share