Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Αυτό το πρατήριο πουλάει την βενζίνη έναντι 0,71 ευρώ το λίτρο

Που βρίσκεται;

10 Ιουνίου 2020 12:25
Απίστευτο: Αυτό το πρατήριο πουλάει την βενζίνη έναντι 0,71 ευρώ το λίτρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εποχές πολύ πριν την κρίση και την προηγούμενη δεκαετία μας γυρνάει ένα βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη, που κοστολογεί την τιμή της αμόλυβδης στο απίστευτο 0,709 ευρώ/λίτρο! Άλλωστε οι τιμές της βενζίνης μετά την καραντίνα έχουν πέσει αρκετά.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του seleo.gr, το εν λόγω πρατήριο πουλούσε χθες την βενζίνη κάτω του κόστους, καθότι η τιμή διυλιστηρίου βρισκόταν στο 1,24 ευρώ/λίτρο. Η κοστολόγηση είναι τόσο χαμηλή, ώστε η 100άρα βρισκόταν σχεδόν στην τιμή της κανονικής βάσει τιμής διυλιστηρίου (1,299 ευρώ/λίτρο). Ο λόγος που το εν λόγω βενζινάδικο πρακτικά χαρίζει καύσιμα -ειδικά την αμόλυβδη- παραμένει άγνωστος. Κάτι που ελάχιστα απασχολεί τους οδηγούς της συμπρωτεύουσας, καθώς δημιούργησαν τεράστια ουρά ώστε να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους σε τιμές… 2007!

Είναι χαρακτηριστικό πως μία απόδειξη φανερώνει πως το γέμισμα, σε μεγάλο ρεζερβουάρ μάλιστα (61,7 λίτρα έβαλε), κόστισε μόλις 43,74 ευρώ! Δηλαδή δίνεις 50 ευρώ, βάζεις βενζίνη που υπό κανονικές συνθήκες -και τιμές- θα χρειαζόσουν 3 επισκέψεις για να την συμπληρώσεις, και παίρνεις κοντά στα 7 ευρώ ρέστα!

Αυτός είναι ο τρόπος που νοθεύουν την βενζίνη στο αυτοκίνητο σας! Τεράστια προσοχή!

Έχετε άγχος αν το πρατήριο που βάζετε έχει καλή βενζίνη ή νοθευμένη; Ποια είναι τα μυστικά που θα σας κάνουν να καταλάβετε αμέσως αν σας έχουν βάλει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο; Έτσι θα βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη! Βήμα προς βήμα η διαδικασία!

Πως νοθεύεται η βενζίνη;

Στην βενζίνη μέσα ρίχνουν σε αναλογία 30-50% ένα υγρό,τουλουολη,η οποία έχει παραπλησια συσταση με το νέφτι και την ναυθαλινη[πολυ απο εμας μικροι καναμε κοντρες και βαζαμε ναυθαλινη στο Ρεζερβουαρ,μονο για ενα άνοιγμα και μετά λύναμε κυλινδροπιστονα,για να βγάλουμε τα κατάλοιπα. Η τουλουολη, στοιχίζει στο χρωματοπωλείο 0.10 λεπτά. Το υγρό όμως αυτό εξατμίζεται πάρα πολύ γρήγορα και ανεβάζει την θερμοκρασία καυσης,αλλιωνει ολα τα πλαστικά μέρη απο το ρεζερβουαρ μέχρι το μπεκ που εέναι ηλεκτροστατικέ βαμμένα,και τις μεμβρανες στα καρμπυρατερ.το ρυχνουν μεσα με σκοπό να αυξηθεί ο όγκος του υγρού που θα έχει πεσει μεσα στο ρεζερβουαρ σας οπότε και στον δείκτη {για μερικα λεπτα]ολα ειναι ΟΚ!

2]στις δεξαμενες των πορατηριων που κάνουν αυτες τις "δουλειες" υπάρχουν βυθησμενες βέργες που θερμαίνουν το καυσημο,αρα αυξανεται επιπροσθετος ο ογκος τους σκοπο να αυξηθει ο ογκος του υγρου που θα εχει πεσει μεσα στο ρεζερβουαρ σας οποτε και στον δεικτη {για μερικα λεπτα]ολα ειναι ΟΚ

Πως νοθεύεται το πετρέλαιο;

Το πετρέλαιο κατά 90% νοθευεται με"ξεβαμενο"πετρελαιο απο καράβια και θερμανσης! Και εδω το ζεσταμα του καυσημου ειναι δεδομενο,και με καλύτερα αποτελέσματα από την βενζίνη,λόγω των ιδιοτητων του πετρελαιου

Τι είναι το ξεβαμμένο πετρέλαιο και πως το ξεβάφουν;

Το πετρελαιο κινησης ειναι χρωματος πρασινο το πετρελαιο θερμανσης ειναι κοκκινο και των καραβιων σε πολα χρωματα ,με πιο κοινο το μαυρο.Αν ριξουμε ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ μεσα στο κοκκινο πετρελαιο θαμπωνη και σε πολυ μικρη δοση αναμειξεις με το κινησης πεφετι μέσα στο ρεζερβουάρ,το ίδιο ακριβώς γίνεται και με το καραβισιο πετρελαιο το οποιο κοστιζει 0,50 λεπτά!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share