Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Φονικό Ανώγεια: «Όσες φορές και αν ζούσαμε εσένα θα θέλαμε για πατέρα» - «Ράγισαν» οι πέτρες με τις μαντινάδες στο μνημόσυνο του Λευτέρη Καλομοίρη (photo)

Ασύλληπτος θρήνος

7 Ιουνίου 2020 16:32
Φονικό Ανώγεια: «Όσες φορές και αν ζούσαμε εσένα θα θέλαμε για πατέρα» - «Ράγισαν» οι πέτρες με τις μαντινάδες στο μνημόσυνο του Λευτέρη Καλομοίρη (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στα Ανώγεια, εκεί όπου τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στις 2 Μαΐου στο Περαχώρι. Ενώ, «φωτιές» είχε ανάψει η κατάθεση που δόθηκε στις 11 Μαίου ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου για το διπλό φονικό στα Ανώγεια από θείο του άτυχου κτηνοτρόφου Γιώργη Ξυλούρη.

Για μία ακόμη φορά οι κόρες του Λευτέρη Καλομοίρη συγκλόνισαν με τις μαντινάδες για τον πατέρα τους. «Σκέφτηκα μήπως σε είχα στεναχωρήσει που δεν σε είχα καλέσει στον ύπνο μου πατέρα. Έτσι στις 18 Μαΐου, το βράδυ, πριν πέσω για ύπνο, σου είπα “αγαπημένε, αν θες έλα απόψε στο όνειρο, θα χαρώ”», ανέφερε η κόρη του, Αριστέα, στο μνημόσυνο.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η κόρη είπε πως είδε τον πατέρα της στον ύπνο και «αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν αφού είναι πεθαμένος, και τότε γύρισε προς το μέρος μου, με κοίταξε και μου είπε μια μαντινάδα: Θέλει μεγάλη δύναμη να βάλεις στην καρδιά σου, μπροστά σε όπλο αλλουνού να σώσεις τα παιδιά σου».

Μνημόσυνο Καλομοίρη στα Ανώγεια

Επίσης η Αριστέα Καλομοίρη διάβασε και την μαντινάδα που έγραψε ένας μαθητής του πατέρα της: «Καλοστρατιά Ντελικανή, Λευτέρη Καλομοίρη, έφυγες μα το έργο σου ο χρόνος δεν θα φθείρει».

Η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, Ελευθερία, τόνισε πως «όσες φορές κι αν ζούσαμε εσένα θα θέλαμε για πατέρα και τη μάνα μας που πονά βουβά» και συμπλήρωσε: «θυμάμαι μια μαντινάδα που μας έλεγες: Εγώ δεν είμαι πλούσιος μα έχω λεφτά πληθώρα, είναι τα πέντε μου παιδιά που καμαρώνω τώρα».

Ο καυγάς και οι τελευταίες στιγμές του 30χρονου - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το φονικό στα Ανώγεια (Video)

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για το διπλό φονικό στα Ανώγεια. Επίσης, νέα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας έρχονται στη δημοσιότητα, μετά την ταυτοποίηση των όπλων του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Μάρτυρες περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές του 30χρονου θύματος, ο οποίος κατέληξε σε μία καρότσα αγροτικού οχήματος κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, αλλά και το ότι ο 29χρονος προφυλακισθέντας είχε κινηθεί με όπλο προς το σπίτι του 30χρονου, αμέσως μετά τον καυγά τους, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

«Είδα τον 29χρονο να κρατάει ένα όπλο και πήγαινε προς το σπίτι του 30χρονου. Ο πατέρας του και ο ξάδερφος του μαζί με άλλα άτομα, δεν θυμάμαι πια, του φώναζαν και προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Ο πατέρας θυμάμαι ότι του είπε: "Μη, υπάρχουν κοπέλια μέσα". Το ίδιο του είπα και εγώ. Εκεί είδα το πιστόλι, το κρατούσε στο χέρι. Ο 29χρονος έφθασε έξω από το σπίτι του 30χρονου. Ο πατέρας του τον γύρισε πίσω», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ένας μάρτυρας.

Σε άλλο σημείο κατάθεσης περιγράφεται το πώς οι συγγενείς του 30χρονου επιχείρησαν να τον κλειδώσουν μέσα στο σπίτι, μετά τον καυγά που είχε με τον 29χρονο.

«Ζήτησα να κλειδώσω την πόρτα του διαμερίσματος. Κλειδώνω την πόρτα και βάζω το κλειδί στην τσέπη. Μέχρι να κλειδώσω μπήκε στην κρεβατοκάμαρά του μαζί με τη γυναίκα του. Μπήκα και εγώ. Πέσαμε και οι τρεις στο κρεβάτι. Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε», κατέθεσε μάρτυρας.

Η κρεβατοκάμαρα, όμως, συγκοινωνούσε με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού απ’ όπου και κατάφερε να βγει ο 30χρονος.

Οι τελευταίες στιγμές του 30χρονου

«Περίπου στο σημείο που είχε γίνει ο καυγάς, είδα ότι είχε μαζευτεί κόσμος και άκουγα τις γυναίκες να ουρλιάζουν. Είδα τον 30χρονο με σφαίρες επειδή η μπλούζα του ήταν σκισμένη. Ήταν πεσμένος κολλητά στην καρότσα του Ν... Δεν ξέρω αν εκεί χτυπήθηκε ή αν είχε μεταφερθεί για να τον βάλουν στην καρότσα. Με τον Μ., δεν θυμάμαι αν ήταν άλλος και ποιος, τον ανεβάσαμε στην καρότσα.

Ανέβηκα εγώ, ο Μ. και η γυναίκα του 29χρονου. Κατά τη μεταφορά στο Κέντρο Υγείας πιστεύω ότι ξεψύχησε διότι άκουσα-είδα δύο επιθανάτιους ρόγχους και μετά νομίζω ότι χάθηκε η επικοινωνία. Όσο τον βάζαμε στην καρότσα, δεν είδα κανένα όπλο ούτε είχα αντιληφθεί ότι στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν ο 63χρονος». Αυτές τις σκηνές περιέγραψε μάρτυρας, αναφερόμενος στις τελευταίες στιγμές του 30χρονου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share