Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός: Μεγάλη φωτιά καίει τα Ψαρά

Χαμός

7 Ιουνίου 2020 07:56
Συναγερμός: Μεγάλη φωτιά καίει τα Ψαρά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, αφού μια μεγάλη φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση στην Χίο και, συγκεκριμένα, στα Ψαρά από χθες (6/6) το απόγευμα, με τους ανέμους των 6-7 μποφόρ να στέκονται ως επιπλέον «εχθροί».

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Δήμος με το ένα πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει και εθελοντές προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά και κυρίως να αποτρέψουν να οδηγηθεί προς το μοναστήρι της Παναγιάς που πλέον, σύμφωνα με το Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστα Βρατσάνο, δεν κινδυνεύει.

Για την κατάσβεσή της και μέχρι να πέσει το σκοτάδι συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, και ένα ελικόπτερο super puma που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, ενώ και στο Ρέθυμνο υπήρξε φωτιά σε δασική έκταση.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να μεταφέρει το πεζοπόρο τμήμα αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει τα Ψαρά λόγω καιρού.

Πριν λίγο με το πλοίο της γραμμής PSARA GLORY, αποβιβάστηκαν στα Ψαρά τρία πυροσβεστικά οχήματα από τη Χίο, ώστε να επιχειρηθεί με ολονύκτια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση απειλεί το χωριό Μαριές

Συναγερμός σήμανε στη Ζάκυνθο, αφού μια μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση απειλεί το χωριό Μαριές, αν και αυτή τη στιγμή η κατάσταση μοιάζει υπό έλεγχο, με το μέρος τελικά να εκκενώνεται.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 6 ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου. Ευτυχώς, όμως, ο καιρός αποδεικνύεται σύμμαχος στην κατάσβεση καθώς έχει βρέξει στην περιοχή. Ωστόσο, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ χθες (5/6) πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Άραξου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, η πυρκαγιά καίει ό,τι βρει μπροστά της και δεν φαίνεται να απειλεί το χωριό Μαριές αυτή τη στιγμή. Η πυρκαγιά, δηλαδή, είναι σε καλό δρόμο, καθώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και είναι κοντά στο να τεθεί υπό έλεγχο. Αεροπορικώς αναμένεται στο νησί και ο διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος που απουσίαζε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, έδωσε την εντολή εκκένωσης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share