Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Πέθανε η 27χρονη Δώρα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή μετά από τη γέννα

Τραγωδία στην Ηλεία

6 Ιουνίου 2020 13:08
Πέθανε η 27χρονη Δώρα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή μετά από τη γέννα
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Η 27χρονη Δώρα από το Βαρθολομιό Ηλείας που είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννηση με καισαρική του πρώτου παιδιού της, στις 18 Μαΐου, πέθανε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Τις προηγούμενες ημέρες είχε συγκλονίσει ο σύζυγος της 27χρονης με όσα είχε πει.

Σημειώνεται ότι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Η γυναίκα είχε πάει στις 18 Μαΐου για να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο ώστε να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Ο γιατρός της είπε, όμως, ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας μόνο το τεστ για τον κορωνοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου.

Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Το ζευγάρι ήταν μαζί από το Λύκειο, παντρεύτηκαν πριν από πέντε μήνες με πολιτικό γάμο και το καλοκαίρι επρόκειτο να κάνουν τον θρησκευτικό γάμο.

«Είναι εγκεφαλικά νεκρή - Δεν υπάρχουν ελπίδες»: Συγκλονίζει ο πατέρας της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα (Video)

Σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον η οικογένεια της 27χρονης Δώρας, της νεαρής γυναίκας από την Ηλεία που μπήκε στην εντατική λίγη ώρα αφού γέννησε στις 18 Μαΐου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πατέρας της Δώρας είπε «Το παιδί μου είναι πολύ άσχημα. Παλεύει στην εντατική. Είναι εγκεφαλικά νεκρή. Δεν υπάρχουν ελπίδες».

«Θέλω να μάθω γιατί χάνω τη Δώρα μου» συνέχισε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Η οικογένεια της όμορφης Δώρας ζητά να μάθει το γιατί το κορίτσι βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, ενώ στο Βαρθολομιό Ηλείας προσεύχονται μέρα νύχτα. Ελπίζουν η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε σήμερα να ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Οι γιατροί που έχουν αναλάβει τη Δώρα από την ημέρα που πήγε να γεννήσει μέχρι τώρα, θα εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη, τι πήγε στραβά. Η οικογένεια θα κληθεί και εκείνη να απαντήσει αν το κορίτσι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να υπάρξει άμεση απάντηση στο «γιατί» της οικογένειας. Όπως λένε από την πρώτη στιγμή, η Δώρα ήταν υγιέστατη και δούλευε κανονικά μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το πόρισμα θα έχει βγει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share