Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Είναι εγκεφαλικά νεκρή - Δεν υπάρχουν ελπίδες»: Συγκλονίζει ο πατέρας της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα (Video)

«Τσακίζει» κόκαλα

3 Ιουνίου 2020 23:22
«Είναι εγκεφαλικά νεκρή - Δεν υπάρχουν ελπίδες»: Συγκλονίζει ο πατέρας της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον η οικογένεια της 27χρονης Δώρας, της νεαρής γυναίκας από την Ηλεία που μπήκε στην εντατική λίγη ώρα αφού γέννησε στις 18 Μαΐου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πατέρας της Δώρας είπε «Το παιδί μου είναι πολύ άσχημα. Παλεύει στην εντατική. Είναι εγκεφαλικά νεκρή. Δεν υπάρχουν ελπίδες».

«Θέλω να μάθω γιατί χάνω τη Δώρα μου» συνέχισε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Η οικογένεια της όμορφης Δώρας ζητά να μάθει το γιατί το κορίτσι βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, ενώ στο Βαρθολομιό Ηλείας προσεύχονται μέρα νύχτα. Ελπίζουν η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε σήμερα να ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Οι γιατροί που έχουν αναλάβει τη Δώρα από την ημέρα που πήγε να γεννήσει μέχρι τώρα, θα εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη, τι πήγε στραβά. Η οικογένεια θα κληθεί και εκείνη να απαντήσει αν το κορίτσι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να υπάρξει άμεση απάντηση στο «γιατί» της οικογένειας. Όπως λένε από την πρώτη στιγμή, η Δώρα ήταν υγιέστατη και δούλευε κανονικά μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το πόρισμα θα έχει βγει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

"Ελπίζουμε μόνο σε θαύμα": Συγκλονίζει ο σύζυγος της 27χρονης που είναι εγκεφαλικά νεκρή μετά την γέννηση του παιδιού τους

Σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον ο σύζυγος της 27χρονης Δώρας, της νεαρής γυναίκας που μπήκε στην εντατική λίγη ώρα μετά από γέννα με καισαρική τομή στις 18 Μαΐου.

«Είναι εγκεφαλικά νεκρή, δε ξέρουμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν ελπίδες, μόνο ένα θαύμα. Είναι διασωληνωμένη από τις 18 του μήνα» είπε ο σύζυγος της Δώρας στο Star.

«Τι θα πω εγώ αύριο μεθαύριο στο παιδί, η γυναίκα μου πώς πέθανε; Μας καλεί ο μαιευτήρας, μου λέει “μήπως είχε θέμα η Δώρα με την καρδιά της”. Μας είπε ότι έπαθε επεισόδιο, ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς και διασωληνώθηκε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Από τη χαρά στη λύπη

«Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα, επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια-, σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό. Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά. Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid-19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίστασης αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για δέκα μέρες, το κορίτσι αυτό δίνει για τη ζωή του, παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share