Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Το «τελευταίο αντίο» στο 2χρονο κοριτσάκι - Σφήνωσε το σώμα του στην κούνια

Ανείπωτη τραγωδία

2 Ιουνίου 2020 23:55
Θεσσαλονίκη: Το «τελευταίο αντίο» στο 2χρονο κοριτσάκι - Σφήνωσε το σώμα του στην κούνια

Αποχαιρέτησαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, το 2χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του από ασφυξία, όταν σφήνωσε το κεφαλάκι του στα κάγκελα του κρεβατιού όπου κοιμόταν.

Η εικόνα όταν αντίκρισαν το άψυχο κορμάκι του στην κούνια, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στους γονείς του, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι έχασαν το αγγελούδι τους. Το κρεβατάκι της δίχρονης σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια αυτοσχέδια κουκέτα, η οποία είχε κενό ανάμεσα στα κάγκελα και το στρώμα.

«Ο ασφυκτικός θάνατος στα βρέφη είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου που συναντάμε σε αυτές τις ηλικίες. Δεν έχει τον χρόνο να φωνάξει το παιδί, διότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα» είπε η Άννα Ρίζου, ιατροδικαστής στο Ασκληπιείο Βούλας.

«Το συγκεκριμένο στην Ηγουμενίτσα είναι ο τράχηλος ο οποίος συμπιέστηκε και δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Δεν οξυγονώνεται ο εγκέφαλος άρα μιλάμε για κάποια δευτερόλεπτα» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μικρό κορίτσι έβγαλε το κεφάλι του από τα κάγκελα της κουκέτας στην οποία κοιμόταν. Στη συνέχεια προσπάθησε να βγάλει το σώμα της αλλά κατάφερε να περάσει μόνο τα πόδια της. Το σώμα της σφηνώθηκε ανάμεσα στο κενό που υπάρχει στα κάγκελα και στο στρώμα με αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία.

Ηγουμενίτσα: Αυτά είπε ο ιατροδικαστής για το θάνατο του 2χρονου κοριτσιού

Στο «φώς» ήρθε το πόρισμα του ιατροδικαστή, σχετικά με το θάνατο του 2χρονου κοριτσιού στην Ηγουμενίτσα, που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Η μικρή, έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας της.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Θ. Βουγιουκλάκης, «ο θάνατος επήλθε από ασφυκτικό μηχανισμό και χαρακτηρίζεται ως ατύχημα».

Μάλιστα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star εξέφρασε επιφύλαξη για τις προδιαγραφές ασφαλείας της κούνιας.

Το κοριτσάκι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην κούνια του. Οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Εκεί, παρά την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξε.

Οι γονείς της μικρής δεν κατάλαβαν έγκαιρα το τραγικό συμβάν. Κάποια στιγμή ξύπνησαν και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

Όπως φέρονται να είπαν, το κοριτσάκι τους, σφήνωσε στα κάγκελα μέσα στον ύπνο του και πνίγηκε.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share