Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μεγάλο νησί της Ελλάδος από την κακοκαιρία

Χαμός!

2 Ιουνίου 2020 13:53
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μεγάλο νησί της Ελλάδος από την κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου τη Λέρο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν χθες στο νησί.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες δηλαδή έως και την 1η Δεκεμβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Θα "πνιγούμε" - Θερμοκρασίες για παραλίες - Αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ασταθής θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και την προσεχή Τετάρτη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου του MEGA, Γιάννη Καλλιάνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει ότι κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ηπειρωτική Ελλάδα με υπαρκτή πιθανότατα χαλαζόπτωσης και αρκετά ανεβασμένους δείκτες αστάθειας ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24-25 βαθμούς.

Ακόμη, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως ο καιρός θα είναι καλύτερος από την Πέμπτη και έπειτα ενώ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι σχετικά καλός για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share