Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιστροφή στο χειμώνα στην Ξάνθη - Υδροστρόβιλοι και χαλάζι

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού!

31 Μαΐου 2020 15:58
Επιστροφή στο χειμώνα στην Ξάνθη - Υδροστρόβιλοι και χαλάζι

Δυο υδροστρόβιλοι και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν σήμερα στην Ξάνθη, και ο καιρός θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά αρχές καλοκαιριού. Το φαινόμενο παρουσιάστηκε λόγω των πυκνών νεφώσεων, αλλά και της κακοκαιρίας που πλήττει τον Δήμο Αβδήρων στη Θράκη.

Μετά από 11:00 το πρωί άρχισαν οι πρώτες καταιγίδες στην Ξάνθη με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην περιοχή. Συνεχίστηκε με ισχυρή χαλαζόπτωση, και στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης - Πετεινού ήταν τόσο έντονη, που οι δρόμοι θύμιζαν χιονισμένο τοπίο. Το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού!

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αρκετά φρεάτια να ξεχειλίζουν, όπως συνέβη και στην Χαλκιδική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή, θα συνεχιστούν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

"Πνίγεται" η Αθήνα

Μέσα σε μόλις λίγες ώρες, η Αθήνα πρόλαβε να «πλημμυρίσει», μιας και έχει ξεσπάσει μία μεγάλη καταιγίδα αυτή τη στιγμή στο κέντρο, όπως άλλωστε μας είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε πολύ ξαφνικά, και όπως μεταδίδει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέσα από το δελτίο που εξέδωσε, η κακοκαιρία πρόκειται να κρατήσει μέχρι και το πρωί της Τετάρτης.

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 26/05 και έως το πρωί της Τετάρτης 27/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr.

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών της χώρας καθώς και στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θράκη και από τις βραδινές ώρες κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27/05 καθώς και οι περιοχές όπου η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share