Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κρανίδι: Πρόσφυγες και μετανάστες «έσπασαν» την καραντίνα

Χαμός!

27 Μαΐου 2020 13:19
Ραγδαίες εξελίξεις στο Κρανίδι: Πρόσφυγες και μετανάστες «έσπασαν» την καραντίνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κρανίδι, με πρόσφυγες και μετανάστες να «σπάνε» την καραντίνα και να οδεύουν στο Πόρτο Χέλι.

Περίπου 200 από τους 500 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι, έσπασαν την καραντίνα και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι αλλοδαποί παρέκαμψαν τον αστυνομικό κλοιό και πραγματοποίησαν πορεία φτάνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Πόρτο Χέλι.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε αφότου κάποιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είναι νόμιμη η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι καθώς προληπτικά έφτασαν δυνάμεις από το Ναύπλιο. Την ίδια στιγμή, οι αρχές έδωσαν εντολή και πολλά καταστήματα στην περιοχή έκλεισαν.

Κορωνοϊός: Η περιοχή που παραμένει σε καραντίνα παρά την άρση των μέτρων

Η νέα καθημερινότητα με τη σταδιακή άρση των μέτρων ξεκινά, αλλά υπάρχει μία περιοχή, η οποία τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα.

Οπως ανακοίνωσε χθες (4/5) ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο Κρανίδι παραμένει σε καραντίνα η δομή όπου διαγνώστηκαν αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού. Στην δομή βρέθηκαν 150 κρούσματα του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να τεθεί αμέσως σε καραντίνα, η οποία θα συνεχιστεί για άλλη μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Οπως διευκρίνησε, η παράταση της καραντίνας γίνεται για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Αντίθετα, σταματούν τα περιοριστικά μέτρα για τους υπόλοιπους κατοίκους στον Δήμο Ερμιονίδας, καθώς τα δεκάδες τεστ που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αποδείχθηκαν αρνητικά, ενώ οι κάτοικοι τήρησαν τα μέτρα, με τον κ. Χαρδαλιά να τους ευχαριστεί για την συνεργασία τους.

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ξάνθη

Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως χθες (4/5) το βράδυ ολοκληρώθηκε η καραντίνα σε δύο οικισμούς στην Ξάνθη. Πρόκειται για τους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτι που βρίσκονταν σε καραντίνα τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ λήγει και η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία πολιτών που είχαν επιβληθεί στο σύνολο του Δήμου Μύκης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share