Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Ανοίγει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για διεθνείς πτήσεις

Συμβαίνει τώρα!

27 Μαΐου 2020 12:34
Άρση μέτρων: Ανοίγει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για διεθνείς πτήσεις
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανοίγει νωρίτερα από το προγραμματισμένο για διεθνείς πτήσεις το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με το γεγονός αυτό να προβλέπεται συγκεκριμένα για δύο εβδομάδες πριν από το προκαθορισμένο στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, δηλαδή στις 15 Ιουνίου.

Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, και αφορά τις νέες συνθήκες για τις αεροπορικές και οδικές αφίξεις.

«Κατόπιν αιτήματος που απεύθυνα χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» νωρίτερα, έγινε αποδεκτό, και έτσι θα ανοίξει δυο εβδομάδες νωρίτερα, στις 15 Ιουνίου».

Το άνοιγμα του «Μακεδονία» θα γίνει την ίδια μέρα που θα ανοίξει και το «Ελ.Βενιζέλος» και όχι την 1η Ιουλίου, που ισχύει για όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε ποια αεροδρόμια διεθνώς φέρνουν το συναγερμό για τον κορωνοϊό.

Οδικός τουρισμός

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και τη Marketing Greece, θα προχωρήσει σε στοχευμένη προβολή στις χώρες απ’ όπου δέχεται οδικό τουρισμό.

Άρση μέτρων: Ο νέος κανονισμός για αεροπλάνα -επιβάτες -πτήσεις -αεροδρόμια

Η επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής και των δραστηριοτήτων είναι μια σταδιακή διαδικασία για κάθε τομέα. Το ίδιο συμβαίνει όσο αφορά στα ταξίδια και τον τουρισμό.

Ωστόσο η “επιστροφή” συνοδεύεται από διάφορα μέτρα, παραμέτρους και προϋποθέσεις, δεδομένου ότι ο κίνδυνος του ιού παραμένει.

Σε αυτό το πλαίσιο ο EASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας έφτιαξε... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share