Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το "έστρωσε" στην Ήπειρο - Επιστροφή στον χειμώνα

Τρελάθηκε ο καιρός;

26 Μαΐου 2020 21:10
Το

Το "έστρωσε" στα ορεινά της Ηπείρου, και ο καιρός θυμίζει περισσότερο χειμώνα, παρά άνοιξη. Οι φωτογραφίες είναι εξωπραγματικές!

Στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας epiruspost, βλέπουμε την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου, αλλά και αυτές από τον δρόμο Λάιστας προς Ιωάννινα είναι αξιοσημείωτες.

Όπως μάλιστα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, πέρασαν ένα τμήμα του δρόμου με μεγάλη δυσκολία καθώς το χιόνι ξεπερνούσε τα δέκα εκατοστά.

Σε περιοχές της Πρέβεζας εκδηλώθηκαν κατά διαστήματα έντονες χαλαζοπτώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε ολόκληρη την Ήπειρο, και η θερμοκρασία άγγιξε τους 2 βαθμούς. Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά υπάρχει λόγος που ο καιρός έχει σκαμπανεβάσματα, και θα επανέλθει από το Σάββατο στα φυσιολογικά επίπεδα.

Yδροσίφωνας στην Εύβοια - Έμειναν όλοι άφωνοι

Ένας υδροσίφωνας σχηματίστηκε το μεσημέρι στον Λιμνιώνα Ευβοίας και άφησε άφωνους όλους όσους είδαν το θέαμα, ενώ κάποιος κατάφερε να το καταγράψει.

Λιμνιώνας Μεσσαπιων

Ακόμα και με άστατο καιρό ο Λιμνιωνας δεν παύει να μας εντυπωσιάζει! Υδροσίφωνας πριν λίγο...! Πηγή: Λιμνιώνας Φεγγαρόφωτο Διαμερίσματα

Posted by Προώθηση της Εύβοιας on Tuesday, May 26, 2020

Οι καιρικές συνθήκες αυτήν την εβδομάδα είναι πολύ ευνοϊκές για εμφάνιση υδροσιφώνων στη χώρα μας, και όπως θα δείτε εδώ υπάρχει λόγος που ο καιρός είναι άστατος. Ακόμα το πρωί της Τρίτης εμφανίστηκε ακόμα ένας υδροσίφωνας στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.

«Άσπρισαν» οι δρόμοι από το χαλάζι στην Χαλκιδική - Σφοδρή καταιγίδα «χτύπησε» την χώρα (Video)

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την χώρα. Η Χαλκιδική δέχτηκε από το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας και σε πολλές περιοχές υπήρξε έντονη χαλαζόπτωση.

Έντονο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Πολυγύρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του halkidikinews.gr. Από την έντονη χαλαζόπτωση ο δρόμος «άσπρισε» και τα αυτοκίνητα διέκοψαν την πορεία τους, σταματώντας στην άκρη του δρόμου.

«Η χειρότερη μέρα θα είναι η...» - Προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη της κακοκαιρίας (Video)

«Καμπανάκι» σήμανε ο Τάσος Αρνιακός για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, προειδοποιώντας ότι αύριο θα είναι η χειρότερη ημέρα και πως όλη την εβδομάδα θα έχουμε θερμοκρασίες Οκτώβρη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στις κεντρικές, ανατολικές και βόρειες περιοχές. Οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 6 μποφόρ. Οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου μας προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας μάλιστα πως θα είναι άστατος και ψυχρός με ορισμένα πασπαλίσματα χιονιού κατά τόπους.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share