Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Tο «Νήσος Σάμος» εκτέλεσε το πρώτο δρομολόγιο

Πλέον υπάρχουν μόνο 3 δρομολόγια

26 Μαΐου 2020 18:31
Άρση μέτρων: Tο «Νήσος Σάμος» εκτέλεσε το πρώτο δρομολόγιο

Το πλοίο «Νήσος Σάμος» εκτέλεσε το πρώτο δρομολόγιο προς Χίο και Μυτιλήνη μετά την άρση των μέτρων, αφού τα δρομολόγια είχαν διακοπεί λόγω του κορωνοϊού.

Αποβιβάστηκαν 70 ΙΧ αυτοκίνητα και 40 φορτηγά, με 300 επιβάτες στη Χίο. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης αποβιβάστηκαν 450 επιβάτες, 135 ΙΧ αυτοκίνητα και 80 φορτηγά.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν υπάρχουν τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά απευθείας για Χίο και Μυτιλήνη με το «Νήσος Σάμος» αντί των έξι προ της κρίσης του κορωνοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς θα ταξιδεύετε από εδώ και πέρα με τα πλοία.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουμε στο πλοίο

Γνωστό έγινε, με αφορμή την ελεύθερη μετακίνηση που ξεκινά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο, το ερωτηματολόγιο που απαντούν λόγω κορωνοϊού, όλοι εκείνοι που θα βρίσκονται εν πλω για πάνω από 30 λεπτά.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Επιβάτης που έχει συμπτώματα ή ήρθε σε επαφή με κρούσμα

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοίων (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Παρακαλούνται πολύ οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share