Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Άσπρισαν» οι δρόμοι από το χαλάζι στην Χαλκιδική - Σφοδρή καταιγίδα «χτύπησε» την χώρα (Video)

Εικόνες-σοκ

26 Μαΐου 2020 14:39
«Άσπρισαν» οι δρόμοι από το χαλάζι στην Χαλκιδική - Σφοδρή καταιγίδα «χτύπησε» την χώρα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την χώρα. Η Χαλκιδική δέχτηκε από το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας και σε πολλές περιοχές υπήρξε έντονη χαλαζόπτωση.

Έντονο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Πολυγύρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του halkidikinews.gr. Από την έντονη χαλαζόπτωση ο δρόμος «άσπρισε» και τα αυτοκίνητα διέκοψαν την πορεία τους, σταματώντας στην άκρη του δρόμου.

«Η χειρότερη μέρα θα είναι η...» - Προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη της κακοκαιρίας (Video)

«Καμπανάκι» σήμανε ο Τάσος Αρνιακός για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, προειδοποιώντας ότι αύριο θα είναι η χειρότερη ημέρα και πως όλη την εβδομάδα θα έχουμε θερμοκρασίες Οκτώβρη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στις κεντρικές, ανατολικές και βόρειες περιοχές. Οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 6 μποφόρ. Οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου μας προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας μάλιστα πως θα είναι άστατος και ψυχρός με ορισμένα πασπαλίσματα χιονιού κατά τόπους.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

Φθινόπωρο λίγο πριν το καλοκαίρι: Ισχυρές καταιγίδες και την Τρίτη

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις και βοριάδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, όπως και την Δευτέρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Τρίτη άστατος αναμένεται καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρο θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα δυτικά να είναι τοπικά ισχυρά, τη νύχτα όμως πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο γρήγορα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα ηπειρωτικά να είναι κατά τόπους ισχυρά και από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους από το μεσημέρι και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 27/05/2020

Την Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share