Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και προβλήματα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Δραματική διάσωση άνδρα στον Λαγκαδά (photo-video)

Αρκετά προβλήματα

22 Μαΐου 2020 07:48
Κακοκαιρία: Πλημμύρες και προβλήματα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Δραματική διάσωση άνδρα  στον Λαγκαδά (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στην περιφέρεια η κακοκαιρία χθες, με τα έντονα φαινόμενα να χτυπούν κυρίως τη Μακεδονία και τη Θράκη. Σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες και Ξάνθη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στον Λαγκαδά ένα άτομο κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Από σήμερα το μεσημέρι η κακοκαιρία δείχνει να υποχωρεί, ωστόσο οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο άστατος καιρός, με την εκδήλωση κάποιων πιο ισχυρών τοπικών φαινομένων, θα συνεχιστεί τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας όσο και για τα επόμενα 24ωρα.

Κινδύνευσε άτομο από χείμαρρο στον Λαγκαδά

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ενός ατόμου, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής νεροποντής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στήθηκε από την πυροσβεστική.

Το άτομο που διασώθηκε, επέβαινε στο αυτοκίνητό του, όταν έχασε τον έλεγχο από τα ορμητικά νερά και παρασύρθηκε σε μεγάλη απόσταση. Κατάφερε, ωστόσο, να ειδοποιήσει την πυροσβεστική, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σημείο και μετά από μεγάλη προσπάθεια και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ολοκλήρωσαν το έργο τους με απόλυτη επιτυχία. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Πλημμύρες στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική για άλλη μία φορά περιοχές επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Στη Νέα Μουδανιά πλημμύρισαν δρόμοι και έγιναν ποτάμια σε ορισμένα σημεία, με την κυκλοφορία να είναι σχεδόν αδύνατη. Όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Στη Νέα Μουδανιά η βροχή ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε... ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία, σύμφωνα με το halkidikinews.

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Σε περιοχές της Κασσάνδρας βρέχει ασταμάτητα και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι πλημμυρισμένοι. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά στο ξενοδοχείο Ολύμπιον είναι απροσπέλαστος από τα νερά της βροχής.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί έντονη βροχόπτωση και στη Θεσσαλονίκη με πλημμύρες και συμφόρηση στους δρόμους, αλλά και διακοπή ρεύματος.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 50 κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως από το Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και την Επανομή.

Παράλληλα, σημειώθηκαν δύο ξεχωριστά τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν, ενώ το ρεύμα εξόδου έκλεισε, λόγω καυσίμων που διέρρευσαν στο οδόστρωμα.

Ακόμη, από τους κεραυνούς προέκυψαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς για αρκετή ώρα, Δήμοι έμειναν χωρίς ρεύμα. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η Επανομή, ο Τρίλοφος και η Καρδία. Διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώνονται ακόμη στον Λαγκαδά και τη Βόλβη. Πολλές περιοχές έχουν προβλήματα και στη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Προς το παρόν δεν υπάρχει εκτίμηση για τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών.

Άνοιξαν οι ουρανοί στα Φάρσαλα

Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως ακριβώς αναμενόταν, σημειώθηκε και στον νομό Λάρισας νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Μάλιστα σε αρκετές περιοχές, όπως το Κιλελέρ, η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share