Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: 38χρονος απειλούσε ημίγυμνος με την καραμπίνα του αστυνομικούς

Ποια ήταν η τιμωρία του;

21 Μαΐου 2020 19:24
Αδιανόητο: 38χρονος απειλούσε ημίγυμνος με την καραμπίνα του αστυνομικούς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιανόητο είναι αυτό, που συνέβη στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, με έναν 38χρονο άνδρα να στοχεύει με την καραμπίνα του, τους αστυνομικούς, όντας μάλιστα ημίγυμνος σε ένα απίστευτο θέαμα, που έλαβε τόπο στην χώρα μας.

Ο ίδιος δεν πτοήθηκε, ούτε όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, αφού αγνόησε προηγουμένως τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους να παραδοθεί και συνελήφθη τελικά, αφού επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε στην είσοδο την καραμπίνα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη (19/5), ενώ πρόσφατα υπήρξε μεγάλη φωτιά στην περιοχή, και σήμερα ο 38χρονος παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 104 μηνών (για απειλή κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων και απείθεια). Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Κατά τη διάρκεια της δίκης οι νεαροί που κατέθεσαν από το βήμα του μάρτυρα, ανέφεραν ότι ο 38χρονος τούς απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και ότι «θα γίνει φαρ- ουέστ», χωρίς όμως να αναφέρουν την αιτία που προκάλεσε το επεισόδιο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού, είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανάλογα επεισόδια, όταν κυκλοφορούσε με μαχαίρι και τσεκούρι, ενώ όπως έγινε γνωστό, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, μετράει στο «ενεργητικό» του δύο καταδίκες: μία για σωματικές βλάβες και μία για παράνομη κατακράτηση. Στην απολογία του περιορίστηκε να δηλώσει ότι είναι αθώος. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αστυνομικοί αναγκάστηκαν να του περάσουν χειροπέδες, επειδή προέβαλε αντιδράσεις και απηύθυνε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της έδρας.

Βίντεο-σοκ: Άνδρας μετέδωσε live στο Facebook το θάνατό του από πυρά αστυνομικών

Ένας άνδρας μετέδιδε live στο Facebook, με τους αστυνομικούς να τον σκοτώνουν μεταδίδοντας τελικά και τον ίδιο τον θάνατό του. Επίσης, μια τρομακτική σκηνή εξελίχθηκε σε παραλία της Ίμπιζα, με έναν αστυνομικό να επιτίθεται σε μία γυναίκα με το γκλοπ του και στη συνέχεια να πηδάει πάνω του ο φίλος της και να επιχειρεί να τον πνίξει στη θάλασσα.

Όπως γράφει η New York Post, η Αστυνομία εντόπισε τον Sean Reed να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας της Πολιτείας. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος επί περίπου 15 λεπτά και κάποια στιγμή ο οδηγός πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο κι άρχισε να τρέχει πεζός ενώ οι αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ένας από τους αστυνομικούς επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον άνδρα χρησιμοποιώντας τέιζερ, εκείνος έβγαλε όπλο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο οδηγός του οχήματος έπεσε νεκρός.

Ο Reed φαίνεται πως μετέδωσε live Facebook τις τελευταίες του στιγμές και τον θάνατό του σε πάνω από 4.000 θεατές. Έπεσαν 14 πυροβολισμοί ενώ το κινητό του Reed έπεσε στο έδαφος και κατέγραφε πλέον τον ουρανό. Φαίνεται όμως πως κατέγραψε και κάποιους που δεν είναι ορατοί από την κάμερα, που πιστεύεται πως ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι χλευάζουν τον νεκρό και γελούν.

Η Αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε την αυθεντικότητα του βίντεο ούτε την ταυτότητα του θύματος. Ο αστυνομικός που ενεπλάκη στους πυροβολισμούς τέθηκε πάντως σε διαθεσιμότητα καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το περιστατικό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share