Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός για εξαφάνιση 27χρονου από το Ρέθυμνο

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

21 Μαΐου 2020 17:41
Συναγερμός για εξαφάνιση 27χρονου από το Ρέθυμνο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ρέθυμνο καθώς εξαφανίστηκε ο 27χρονος Σεργκέι Γιακουτίν. Ενώ, ραγδαίες εξελίξεις είχαμε με τα δυο παιδιά που εξαφανίστηκαν από τα Καμίνια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Σεργκέι στις 21 Μαΐου, μεσημεριανές ώρες, και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικου κατόπιν αιτήματος συγγενικού προσώπου, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Σεργκέι έχει ύψος 1,85 μ., έχει 74 κιλά βάρος, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε σκούρο μπλε τζιν παντελόνι, μπλε κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα υφασμάτινα παπούτσια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Απήγαγαν τον γιο τους μπροστά σε ένα ξενοδοχείο - 32 χρόνια μετά τον βρίσκουν ξανά

Είχαν απαγάγει τον γιο τους μπροστά από ένα ξενοδοχείο και ενώ είχαν χάσει κάθε ελπίδα να τον ξαναβρούν, 32 χρόνια μετά έγινε το θαύμα. Η ιστορία του και η εξαφάνιση του είχε συγκλονίσει την Κίνα.

Ο Μάο Γιν απήχθη σε ηλικία 2 ετών το 1988, όταν ο πατέρας του σταμάτησε για να του πάρει λίγο νερό στο δρόμο προς τον παιδικό σταθμό. Οι γονείς του έκαναν τα πάντα για να τον βρουν και η μητέρα του είχε διανείμει 100.000 φυλλάδια με τη φωτογραφία του.

Ακόμα μια οικογένεια που επανενώθηκε μετά από χρόνια, αφού σάλο είχε προκαλέσει και η είδηση ότι μια 47χρονη βρήκε τα παιδιά της μετά από 47 χρόνια. Χθες, η οικογένεια βρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας και ο γιος, 34 ετών, δήλωσε ότι σχεδιάζει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους γονείς του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που μας βοήθησαν» είπε η Λι Τζινγκζί, η μητέρα του αγοριού.

Η ιστορία του Μάο Γιν

Ο Μάο Γιν γεννήθηκε στις 23 Φεβρουάριου 1986. Σε μια συνέντευξη στην South China Morning Post τον Ιανουάριο – προτού δηλαδή βρεθεί – η μητέρα του τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα «πολύ έξυπνο, χαριτωμένο και υγιές» μωρό.

Στις 17 Οκτωβρίου 1988, ο πατέρας του, Μάο Ζεντζίνγκ, επέστρεφε στο σπίτι από τον παιδικό σταθμό όπου είχε πάει να παραλάβει τον γιο του στην πόλη Ξιάν στην επαρχία Σαανξί της Κίνας. Το αγόρι, όμως, ζήτησε ένα ποτήρι νερό και έτσι σταμάτησαν στην είσοδο ενός ξενοδοχείου. Την ώρα που ο πατέρας προσπαθούσε να κρυώσει λίγο ζεστό νερό, κοίταξε για λίγο μακριά και το αγόρι είχε εξαφανιστεί.

Η οικογένεια έψαξε τόσο εντός όσο και γύρω από την πόλη όπου ζούσαν, βάζοντας αφίσες παντού. Μάλιστα, κάποια στιγμή, νόμιζαν ότι τον είχαν βρει, αλλά ήταν τελικά ένας λάθος συναγερμός. Η μητέρα του εγκατέλειψε την δουλειά της για να αναζητήσει τον γιο της, μοιράζοντας περισσότερα από 100.000 φυλλάδια σε περισσότερες από 10 επαρχίες και δήμους, χωρίς όμως επιτυχία.

Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίστηκε σε πολλές κινεζικές εκπομπές για να ζητήσει βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του X Factor. Ακολούθησε πάνω από 300 στοιχεία, αλλά τελικά δεν βρήκε τον γιο της. Το 2007, η Λι άρχισε να εργάζεται εθελοντικά σε μία ομάδα που ονομάζεται «Baby Come Back Home», προκειμένου να βοηθήσει άλλους γονείς να βρουν τα χαμένα τους παιδιά. Σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, βοήθησε στην επανένωση 29 παιδιών με τις οικογένειές τους, με τον γιο της όμως να εξακολουθεί να αγνοείται.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share