Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάρος: Σε ξέφρενο ρυθμό οι προετοιμασίες στο νησί

Εν όψει καλοκαιριού

20 Μαΐου 2020 09:14
Πάρος: Σε ξέφρενο ρυθμό οι προετοιμασίες στο νησί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ρυθμούς καλοκαιριού κυμαίνονται πολλά νησιά στην χώρα, για να δεχτούν τους πρώτους τουρίστες, εν όψει καλοκαιριού, μεταξύ των οποίων και η Πάρος!

Ξενοδόχοι, εστιάτορες και έμποροι αδημονούν για την κάθοδο των επισκεπτών

Στο άκουσμα για «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου, οι επιχειρηματίες στην Πάρο ένιωσαν ένα αίσθημα ανακούφισης που ήρθε να αντικατασταθεί από αγωνία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Επιτέλους θα δουλέψουμε», είπε ένας ξενοδόχος όταν ενημερώθηκε πως σήμερα θα έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στην Παροικιά, στην πρωτεύουσα της Πάρου, που παραμένει ακόμα άδεια.

Οι επιχειρηματίες στο νησί αναρωτιούνται για το πως θα εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες και πως θα τους προσελκύσει.

Η Πάρος είναι ένα νησί για κάθε βαλάντιο, για οικογένειες και παρέες. Πέρα από ήσυχες διακοπές μπορεί να προσφέρει και έντονη διασκέδαση.

Εικόνες από την έρημη Πάρο: Κλειστά ιστορικά μαγαζιά, όπως το Barbarossa, με την θερμοκρασία να βαράει κόκκινο

Άλλες χρονιές τέτοια περίοδο η Πάρος ήταν γεμάτη από κόσμο! Με την θερμοκρασία να αγγίζει το Σαββατοκύριακο τους 40 βαθμούς θα έπρεπε ήδη οι κρατήσεις να είχαν "γεμίσει".

Ωστόσο ο κορωνοϊός είχε διαφορετική άποψη! Η ιστορική "πλατεία" του νησιού στην Νάουσα (για όσους γνωρίζουν στο ιστορικό μπαρ Barbarossa και Linardo) όλα μοιάζουν έρημο τοπίο.

Το Open βρέθηκε στο νησί και οι εικόνες πραγματικά σπαράζουν καρδιές! Το νησί προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του, καθώς η "χασούρα" είναι μεγάλη αφού και το Πάσχα οι κρατήσεις στο νησί ήταν πολλές και ακυρώθηκαν και να ετοιμαστεί για την λήξη απαγόρευσης μετακίνησης σε νησιά από την Δευτέρα 18 Μαΐου ώστε να υποδεχτεί τους πρώτους καλοκαιρινούς επισκέπτες του!

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share