Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεκροφόρα μπήκε μέσα στις φυλακές Τρικάλων

Τι συνέβη;

19 Μαΐου 2020 20:55
Νεκροφόρα μπήκε μέσα στις φυλακές Τρικάλων

Μια νεκροφόρα μπήκε το μεσημέρι της Τρίτης στις Φυλακές Τρικάλων, κάτι που αναστάτωσε όσους το είδαν. Στην πραγματικότητα συνέβη για τον πιο συγκινητικό λόγο.

Ένας 31χρονος Βούλγαρος, κρατούμενος των Φυλακών Λάρισας έπεσε νεκρός την προηγούμενη Παρασκευή, από τα χέρια ενός 23χρονου συγκρατούμενο του, μετά από επίθεση με μαχαίρι, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

Ο πατέρας του βρίσκεται κρατούμενος στις Φυλακές της Μπαλκούρας ζήτησε άδεια προκειμένου να αποχαιρετήσει το παιδί του, για αυτό και κατέστη αναγκαίο να μπει η νεκροφόρα μέσα στις φυλακές.

Αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, στο πλαίσιο της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, αλλά κυρίως κατανοώντας τον ανθρώπινο πόνο και τη θλίψη, δόθηκε η απαιτούμενη έγκριση.

Έτσι σήμερα το μεσημέρι η σορός του 31χρονου μεταφέρθηκε με νεκροφόρα από την Κομοτηνή στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Ο πατέρας μπόρεσε να ασπαστεί και αποχαιρετήσει το παιδί του, πριν η σορός αναχωρήσει για την πατρίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν, στις Φυλακές Τρικάλων έχει τελεστεί γάμος, βάπτιση κρατουμένου αλλά και βάπτιση παιδιού κρατουμένου. Εκτός από τα ευχάριστα όμως, όπως φάνηκε ήρθε η στιγμή να καταγράφει και αυτό το θλιβερό γεγονός, που θύμιζε κηδεία.

Χαμός στις φυλακές Νιγρίτας: Άγριος καβγάς και πάνω από τέσσερις στο νοσοκομείο

Χαμός έγινε στις φυλακές Νιγρίτας, με έναν άγριο καβγά να λαμβάνει τόπο το απόγευμα της Δευτέρας (18/5) και τέσσερις τουλάχιστον να διακομίζονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 4 άτομα από τις φυλακές Νιγρίτας έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ενώ προ ημερών δολοφονήθηκε 31χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Ο καυγάς ξεκίνησε μεταξύ δέκα περίπου κρατουμένων της πτέρυγας Γ2 όπου μένουν μουσουλμάνοι κρατούμενοι και πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Σοκ στις φυλακές Κορυδαλλού: Βρήκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και σουβλιά

Σοκ προκάλεσε η έκτακτη έρευνα, που έγινε σήμερα (7/5) στις φυλακές Κορυδαλλού από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που βρήκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικά, μαχαίρια και σουβλιά σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους της Β’ και Δ’ πτέρυγας των φυλακών, ενώ πρόσφατα υπήρξε «εξέγερση» λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «7 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με συνολικά 10,8 γραμμάρια πιθανής ναρκωτικής ουσίας και σύριγγα, 12 χάπια πιθανόν ψυχοφάρμακα, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 7 κινητά τηλέφωνα, 10 φορτιστές, 13 « hands free » και ζεύγος ακουστικών και 5 καλώδια usb».

Για τα κατασχεθέντα ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελέας Επόπτης και η αρμόδια αστυνομική Αρχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share