Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Πάτρα: Θεραπεύτηκε και η τελευταία ασθενής στο νοσοκομείο του Ρίου

Παίρνει εξιτήριο

18 Μαΐου 2020 18:45
Κορωνοϊός - Πάτρα: Θεραπεύτηκε και η τελευταία ασθενής στο νοσοκομείο του Ρίου

Η τελευταία ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, αναμένεται να πάρει εξιτήριο και βάζει τίτλους τέλους για τον ιό στην Πάτρα.

Μετά από την ανακοίνωση μόλις 2 κρουσμάτων στην Ελλάδα, ακόμα ένα καλό νέο ήρθε στη δημοσιότητα. Μάλιστα η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως είπε στο thebest.gr ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου μια εβδομάδα) στο νοσοκομείο του Ρίου, ως προς τον κορωνοϊό, νοσηλεύεται μόνο αυτή γυναίκα ενώ διαρκώς νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά, τα οποία όλα ωστόσο τον τελευταίο μήνα, ήταν αρνητικά, προσθέτει ο κ. Γώγος.

Επιπρόσθετα, εξηγεί, πως όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».

Επίσης αρνητικά είναι τα 201 τεστ κορωνοϊού που εξέτασε το εργαστήριο αναφοράς που στεγάζεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. 70 δείγματα αφορούν το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και 57 το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και όλα ελήφθησαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Αρνητικά είναι και άλλα 74 δείγματα από νοσοκομεία που εξέτασε το εργαστήριο.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είχαν νοσηλευθεί οι ταξιδιώτες στο Ισραήλ, που ήταν η πρώτη «συρροή κρουσμάτων» στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους ήταν ο εκπαιδευτικός Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ασθενής που κατέληξε από κορωνοϊό στην Ελλάδα, τον Μάρτιο.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις σήμερα (18/5) για το νέο έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 του ίδιου μήνα, ώστε στη συνέχεια να μοιραστεί το ποσό στους πληττόμενους, την ίδια ώρα που έγινε γνωστό το πότε θα μπουν στους λογαριασμούς σας τα 400 ευρώ του έτερου επιδόματος.

Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

- Οι δικαιούχοι: Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους των 534 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν κατά τον Μάιο 2020 με εντολή δημόσιας αρχής. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

- Η λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού: Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι επιχειρήσεις – εργοδότες βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεων τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και κυρίως αφορούν τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση με εντολή δημόσιας αρχής κατά το μήνα Μάιο 2020. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Για την περίπτωση των εργαζομένων δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζόμενους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

- Οι τροποποιητικές δηλώσεις και οι πληρωμές: Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τροποποιήσεις Υπευθύνων Δηλώσεων τους από τις 19 Μαΐου του 2020 έως και την 1η Ιουνίου του 2020.Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 2020.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share