Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: 76χρονος που φέρεται να ασελγούσε στις εγγονές του - Στον ανακριτή την Τετάρτη

Ανώνυμη καταγγελία

17 Μαΐου 2020 18:00
Θεσσαλονίκη: 76χρονος που φέρεται να ασελγούσε στις εγγονές του - Στον ανακριτή την Τετάρτη

Ο 76χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία για ασέλγεια εις βάρος των ανήλικων εγγονών του θα οδηγηθεί στο ανακριτή την Τετάρτη για να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος, Αλβανός υπήκοος, οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και ακολούθως τον παρέπεμψε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να λογοδοτήσει ενώπιόν του την Τετάρτη. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση, ενώ ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις με την υπόθεση του Νίκου Σειριγάκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή Νεάπολη της Θεσσαλονίκης και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί, ένα 24ωρο νωρίτερα, ανώνυμη καταγγελία γυναίκας -κατοίκου της παραπάνω περιοχής- στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για άσεμνες πράξεις στις οποίες προέβη ο 76χρονος κατά ανήλικης που πρόκειτο για μία από τις εγγονές του. Αφού ενημερώθηκε η αστυνομία ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του.

Από καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί φαίνεται να προκύπτει ότι ο 76χρονος, τουλάχιστον, τον τελευταίο χρόνο προέβη σε ασελγείς ενέργειες κατά των τεσσάρων θυγατέρων του γιου του (ηλικίας 16, 12 και δύο 9χρονες δίδυμες). Όπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος φέρεται να διαμένει μόνιμα στην πατρίδα του αλλά μετά από επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει ο γιος του, δεν μπόρεσε να επιστρέψει λόγω των περιορισμών μετακίνησης εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο ίδιος προανακριτικά αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Κρήτη: Στην ανακρίτρια ο 37χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων (video)

Την πορεία προς την ανακρίτρια των Χανίων πήρε η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, με τον 37χρονο να οδηγείται εκεί για το ζήτημα που έχει σοκάρει την Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν ο 37χρονος παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά τα οποία κατηγορείται ότι αποπλάνησε. Ο 37χρονος πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Αρνείται τις κατηγορίες

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Γιώργος Κομισόπουλος «έχουμε αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Κατηγορείται για 5 περιπτώσεις ανηλίκων, μια πράξη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αρνείται τα πάντα. Θα έλεγα ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ερμηνεύονται και αποδίδονται ως κατηγορίες. Η ανάκριση είναι εν εξελίξει. Aύριο στις 12 θα απολογηθούμε».

Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Σύμφωνα με το neakriti.gr, κάνουν λόγο πως η όλη υπόθεση της αποπλάνησης ανηλίκων -με το δέλεαρ της δωρεάν βοήθειας στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας- εξελισσόταν εδώ και δύο χρόνια στα Χανιά.

Πάντως μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου, που είχε μετατραπεί σε τόπο μαρτυρίου για τους ανήλικους, όπου και κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του καθηγητή, καθώς και όλους τους εξωτερικούς ψηφιακούς δίσκους, που έχουν ήδη σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα για περεταίρω έρευνα που εντάσσεται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

18χρονος «κάρφωσε» κατσαβίδι στο λαιμό του 62χρονου πατριού του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ασπροβάλτα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 18χρονος κατηγορείται ότι κάρφωσε στο λαιμό με κατσαβίδι τον 62χρονο πατριό του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, προηγήθηκε καβγάς με τον 62χρονο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Όπως προκύπτει από τη αστυνομική έρευνα, παρόμοιες διενέξεις φαίνεται να είχαν προηγηθεί και κατά το παρελθόν στο σπίτι όπου διαμένει με την μητέρα του και τον πατριό του. Ενώ, ένας άντρας μαχαίρωσε την κοπέλα του μέχρι θανάτου σε ένα κατάστημα επειδή αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε.

Ο τελευταίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τραύματα στον λαιμό. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η υγεία του δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο, ενώ παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο και αναμένεται να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Την ίδια ώρα, ο 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης και εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share