Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Πανικός" για ένα ακόμη βράδυ στη Θεσσαλονίκη - "Μάχη" για ένα ποτό

Εικόνες χάους!

15 Μαΐου 2020 23:14

Απτόητοι παραμένουν οι Θεσσαλονικείς απέναντι στον κίνδυνο του κορωνοϊού καθώς για ένα ακόμη βράδυ επικράτησε το αδιαχώρητο στο κέντρο της πόλης με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται για να πιει ένα ποτό. Ωστόσο, ακριβώς το ίδιο σκηνικό επικράτησε και εχθές το βράδυ, δείτε εδώ τι συνέβη.

Η αστυνομία προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ακόμη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes, βεβαιώθηκαν και παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ, σε πολίτες, επειδή δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τραγικές εικόνες: Έβγαλαν... σαμπανιέρες στο πεζοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη

Τραγικές εικόνες κυκλοφόρησαν από τη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξε συνωστισμός σε μπαράκια της πόλης, τα οποία δε δίστασαν μάλιστα να βγάλουν και... σαμπανιέρες στο πεζοδρόμιο.

Δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από κεντρικά μπαρ της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away), ενώ και σήμερα (14/5) «βούλιαξε» η παραλία Επανομής στη συμπρωτεύουσα. Οι νεαροί απολάμβαναν το ποτό τους, ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει η αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες πολιτών στην Άμεση Δράση για συνθήκες συγχρωτισμού. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αυστηρές συστάσεις και το πλήθος άρχισε να διαλύεται, ενώ δεν βεβαιώθηκε κάποια παράβαση. Όπως έγινε γνωστό, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν μέχρι τα ξημερώματα περιπολίες στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει συγχρωτισμός και σε άλλα καταστήματα.

Οι εικόνες από τη συγκέντρωση του κόσμου προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις. Στην πιο χαρακτηριστική βλέπουμε στο πεζοδρόμιο μία σαμπανιέρα και σε ένα από τα καθίσματα τα συνοδευτικά.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν οι χώροι έξω από πολλά μαγαζιά γέμισαν κόσμο, που με το ποτό και το κοκτέιλ στο χέρι, συζητούσαν και είχαν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε μπαρ και τα μηχανάκια σε… τραπέζια.

Όταν όμως κλήθηκε η αστυνομία, το… πάρτι διαλύθηκε ησύχως. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη θέα των αστυνομικών, που έκαναν αυστηρές συστάσεις, οι πολίτες με το… ποτό στο χέρι, αναγκάστηκαν να φύγουν.

Δείτε το βίντεο από το Grtimes.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share