Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Μνημείο επιπολαιότητας: 37χρονος «έσπασε» την καραντίνα και του έριξαν πρόστιμο 5.000 ευρώ

Δε γλίτωσε τη λυπητερή...

14 Μαΐου 2020 17:27
Μνημείο επιπολαιότητας: 37χρονος «έσπασε» την καραντίνα και του έριξαν πρόστιμο 5.000 ευρώ
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Φοβερό είναι αυτό που έκανε ένας 37χρονος στην Πάτρα, ο οποίος παρότι βρίσκεται σε περιορισμό, «έσπασε» την καραντίνα, με την Αστυνομία να τον εντοπίζει και να του επιβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε επιστρέψει από την Αγγλία στις 11 του μηνός και έπρεπε να βρίσκεται σε 14ήμερη καραντίνα, όπως υποχρεώνουν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Παρόλα αυτά, εκείνος βγήκε από το σπίτι του και, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κυκλοφορούσε στην παραλία της Πάτρας.

37χρονος «έσπασε» την καραντίνα και του έριξαν πρόστιμο 5.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον μετέφεραν αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενημερώθηκε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αμέσως μετά του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Κορωνοϊός: Πρόστιμα μέχρι και 100.000 ευρώ με τα νέα μέτρα

Μπορεί από χθες (4/5) η χώρα να προχωρά σε μια νέα καθημερινότητα με την άρση των μέτρων, μετά την καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα πρόστιμα εξαλείφονται, φτάνοντας μέχρι και τα 100.000 ευρώ για τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους και θα συνεχίσουν να απαγορεύονται κάποιες μετακινήσεις.

Τα πρόστιμα θα επιβάλλει η αστυνομία και αφορούν μετακινήσεις εκτός νομού κατοικίας, συναθροίσεις πολλών ατόμων και άνοιγμα καταστημάτων που δεν τους έχει επιτραπεί σε αυτό το στάδιο να ανοίξουν.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα που θα παραμείνουν σε ισχύ είναι:

- 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός νομού

- 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

- 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απαγορεύεται να λειτουργούν

Τα νέα πρόστιμα που θα ισχύσουν από Δευτέρα είναι:

- 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας όπου είναι υποχρεωτική

- 2.000-100.000 ευρώ για παραβίαση αναλογίας τ.μ./άτομα

- Αναστολή λειτουργίας καταστήματος για υπότροπους

Κορωνοϊός: Η περιοχή που παραμένει σε καραντίνα παρά την άρση των μέτρων

Η νέα καθημερινότητα με τη σταδιακή άρση των μέτρων ξεκινά, αλλά υπάρχει μία περιοχή, η οποία τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα.

Οπως ανακοίνωσε χθες (4/5) ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο Κρανίδι παραμένει σε καραντίνα η δομή όπου διαγνώστηκαν αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού. Στην δομή βρέθηκαν 150 κρούσματα του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να τεθεί αμέσως σε καραντίνα, η οποία θα συνεχιστεί για άλλη μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Οπως διευκρίνησε, η παράταση της καραντίνας γίνεται για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Αντίθετα, σταματούν τα περιοριστικά μέτρα για τους υπόλοιπους κατοίκους στον Δήμο Ερμιονίδας, καθώς τα δεκάδες τεστ που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αποδείχθηκαν αρνητικά, ενώ οι κάτοικοι τήρησαν τα μέτρα, με τον κ. Χαρδαλιά να τους ευχαριστεί για την συνεργασία τους.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share