Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: Εξάρθρωσε σπείρα διαρρηκτών με τουλάχιστον 30 κλοπές η Αστυνομία

Πλούσια δράση σε Αχαΐα-Αττική

13 Μαΐου 2020 17:33
Πάτρα: Εξάρθρωσε σπείρα διαρρηκτών με τουλάχιστον 30 κλοπές η Αστυνομία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η Αστυνομία της Πάτρας, η οποία εξάρθρωσε μια σπείρα διαρρηκτών, η οποία είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 30 κλοπές σε Πάτρα και Αττική, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τρεις άνδρες και μια γυναίκα στα Σαγέϊκα Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν το τελευταίο εξάμηνο στην Πάτρα, στην Αθήνα και στο Κερατσίνι, συνολικά 30 κλοπές σε σπίτια, μέσα από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από τις κλοπές, ανέρχεται σε περίπου 150.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο της δράσης τους, τα μέλη της σπείρας έμπαιναν στα σπίτια, είτε από ανασφάλιστες πόρτες, είτε παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έμπαιναν στα σπίτια με την μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων τους, ενώ σοκ υπήρξε στο Κορωπί, όπου συνελήφθησαν άνδρες, που προσπάθησαν να δολοφονήσουν επιβάτες στο ίδιο τους το αμάξι.

Τα μέλη της σπείρας θα οδηγηθούν στον ανακριτή Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, όπως και για την σύλληψη ενός ακόμη άνδρα, που εμπλέκεται στις κλοπές.

Σοκ στην Χαλκίδα: Άρπαξαν και βίασαν 13χρονη

Σοκ υπήρξε στην Χαλκίδα, μετά την τρομερή είδηση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε παραλία της περιοχής, αφού δύο Ρομά άρπαξαν και βίασαν μια 13χρονη ομοεθνή τους, με αμφότερους να συλλαμβάνονται τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/5) από την Αστυνομία, ενώ αναζητείται ένας ανήλικος.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα EviaZoom.gr, οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής στον οικισμό Χαραυγή, όπου βρίσκεται και ο καταυλισμός που διαμένουν δεκάδες Ρομά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 13χρονη βιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (7/5). Και τα τρία πρόσωπα που κατηγορούνται είναι συγγενείς της 13χρονης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share