Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Λαμία

Που ήταν το επίκεντρο;

13 Μαΐου 2020 13:08
Σεισμός στη Λαμία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμό μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.43 στη Λαμία. Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της φθιωτικής πρωτεύουσας. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει χθες και την Κρήτη.

Το εστιακό βάθος είναι στα 5 χιλιόμετρα, γεγονός που έκανε το σεισμό αισθητό στους κατοίκους της περιοχής.

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου στη Χιλή. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει χθες και την χώρα μας.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 100 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 29 χλμ βορειοανατολικά του οικισμού Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.

Σεισμός 5,1 στη Νέα Ιρλανδία

Σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ιρλανδία το πρωί του Σαββάτου. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει τα ξημερώματα και το νησί της Κρήτης.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 4.88 χλμ νότια της περιοχής και 862 χλμ. βορειοδυτικά από τα νησιά Σολομώντα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 69 χλμ.

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τεχεράνη - Ένας νεκρός, 6 τραυματίες

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Τεχεράνη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με το μέγεθος της σεισμικής δόνησης να είναι 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το πρωί ξανά το νησί της Κρήτης.

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των αρχών. Το Ιρανικό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα σύνορα δύο επαρχιών, της Τεχεράνης και της Μαζανταράν. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 7 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης, Σαΐντ Ναμάκι, οι εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αποδείχθηκαν έτοιμες για τον σεισμό.

Ο ίδιος μάλιστα έγραψε το εξής στο Twitter:

«Έχω μιλήσει με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας και την Ερυθρά Ημισέληνο, καθώς και με επικεφαλής των μονάδων που είναι υπεύθυνες για ιατρική περίθαλψη. Ευτυχώς, είναι 100% έτοιμοι».

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ιράν

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο δυτικό Ιράν σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Με τον Εγκέλαδο τις τελευταίες μέρες να δείχνει τα «δόντια» του και στη χώρα μας με απανωτές σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη.

Ο σεισμός, όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι, σημειώθηκε μόλις 13 χιλιόμετρα από την περιοχή Λορεστάν, με πληθυσμό 77,306 κατοίκους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share