Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σοκ στο Καρπενήσι: 60χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο και πέθανε

Τραγωδία στην Ευρυτανία

11 Μαΐου 2020 17:31
Σοκ στο Καρπενήσι: 60χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο και πέθανε
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ επικρατεί στο Καρπενήσι και, συγκεκριμένα, τον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας, όπου ένας 60χρονος εργάτης, Αλβανικής καταγωγής, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πέθανε, αφού πρώτα καταπλακώθηκε από τοίχο, που υποχώρησε.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 14.30 όπου και ανασύρθηκε, όπως αναφέρει το lamianow.gr, χωρίς τις αισθήσεις του από το σημείο στο οποίο έσπευσαν Πυροσβέστες της Π.Υ Καρπενήσιου αλλά και διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ οι οποίοι ωστόσο μετά την ανάσυρση του 60χρονου από τους συναδέλφους τους δεν χρειάστηκε να επέμβουν και επέστρεψαν στην βάση τους, ενώ πρόσφατα στην περιοχή 30χρονος απανθρακώθηκε από το αυτοκίνητό του.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο γιος του χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες.

Θρίλερ στην Κρήτη: Καταπλακώθηκε από τρακτέρ 41χρονος άνδρας - Σώθηκε από θαύμα!

Σοβαρή περιπέτεια για 41χρονο άνδρα στον Μαγουλά Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη, αφού καταπλακώθηκε την Πέμπτη (12/3) από τρακτέρ και χάρη στη βοήθεια και την ανθρωπιά διασωστών που ήταν εκτός υπηρεσίας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο καθώς τραυματίστηκε σοβαρά. Δείτε τι συνέβη με τον 55χρονο που βρέθηκε νεκρός στο χωράφι του.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ.Τερζάκη: «πρόκειται για πολυτραυματία που βρίσκεται σε βαριά κατάσταση και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο τραυματίας, όπως αναφέρει το neakriti.gr, έχει κακώσεις και σταδιακά θα γίνει η αφύπνισή του. Στη συνέχεια θα πρέπει να χειρουργηθεί».

Τον έσωσε η… ανθρωπιά

Το γεγονός όμως ότι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει όλες τις βάρδιες του ΕΚΑΒ φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο τις τραγικές ελλείψεις αλλά και το γεγονός ότι κόντρα στις δυσκολίες και την επέλαση του κορωνοϊού υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που με ανθρωπιά και πίστη στο καθήκον σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Δραματική είναι η αφήγηση της Δ.Χ που είναι κάτοικος της περιοχής, τη στιγμή που φτάνει στο σημείο και αντικρίζει τον τραυματία. Όπως αναφέρει στο neakriti.gr:

«Η γειτόνισσα ξανακαλεί (το ΕΚΑΒ) και η απάντηση είναι πως σήμερα το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου δεν υπάρχει κάλυψη βάρδιας από το προσωπικό. Τον χάνω... λιποθυμά! Του φωνάζω , να με ακούσει, να τον βγάλω από τον λήθαργο.. ανοίγει τα μάτια, με παρακαλάει να του δώσω νερό , καίγεται λέει, κακό σημάδι αυτό, τον ξαναχάνω...

Ασθενοφόρο.. πουθενά Θα έρθει από το Ηράκλειο... Από το Ηράκλειο???? Τον χάνω..... Έχει λιποθυμήσει όμως αναπνέει.! Προσπαθώ να σκεφτώ ψύχραιμα. Οροπέδιο Λασιθίου... μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.... Καλώ υπάλληλο του τομέα ΕΚΑΒ Τζερμιάδων στο προσωπικό του τηλέφωνο. Εκτός υπηρεσίας . Του εξηγώ την κατάσταση... Ακούω μόνο... "Ερχόμαστε" Και ήρθαν.... αμέσως ,χωρίς να είναι υπηρεσία... Χωρίς να έχουν υποχρέωση... Δουλεύοντας ούτως ή άλλως όλο το χρόνο με τόσες δυσκολίες. Άφησαν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, πήραν το ασθενοφόρο και ήρθαν. Έτσι από Φιλότιμο.»

Όπως είναι φυσικό η αγωνία των κατοίκων είναι έντονη καθώς αν κάτι συμβεί και δεν υπάρχει βάρδια ασθενοφόρου ο χρόνος είναι αδυσώπητος και μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

«Έχω και δικαίωμα να αισθάνομαι ασφάλεια, κάτι που δεν συμβαίνει»

Όπως αναφέρει η Δ.Χ. Επέλεξα να ζήσω στο οροπέδιο Λασιθίου και να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου. Δικαίωμα μου... Όμως έχω και δικαίωμα να αισθάνομαι ασφάλεια κάτι που δεν συμβαίνει.... Απογεύματα χωρίς ασθενοφόρο... Λόγω έλλειψης προσωπικού? Κέντρο υγείας χωρίς τους απαιτούμενους ιατρούς..? Που ? Στο οροπέδιο Λασιθίου...Στο μέρος που οχτώ μήνες τον χρόνο κατακλύζουν 2.500 άνθρωποι καθημερινά! Συγχαρητήρια στους δύο υπαλλήλους του τομέα ΕΚΑΒ που παρότι δεν είχαν καμία υποχρέωση, έτρεξαν να βοηθήσουν... Έτσι... Από Φιλότιμο.... Ο Θεός να τους έχει καλά.... Για να είμαστε και εμείς καλύτερα. Όμως, πάντα θα βασιζόμαστε στο φιλότιμο των υπαλλήλων? Ελπίζω να αλλάξουν άμεσα αυτές οι καταστάσεις...».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share