Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός: Φωτιά κοντά στην Κνωσσό

Πανικός!

10 Μαΐου 2020 16:55
Συναγερμός: Φωτιά κοντά στην Κνωσσό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική της Κρήτης το μεσημέρι της Κυριακής (10/5), με την ίδια να σπεύδει για να κατασβέσει φωτιά που ξέσπασε κοντά στις αρχαιότητες της Κνωσσού.

Στις φλόγες, όπως αναφέρει το neakriti.gr, τυλίχθηκε έκταση με ξεραμένα χόρτα, χωρίς ωστόσο η φωτιά να λάβει μεγάλες διαστάσεις και να προκληθούν ζημιές ή να απειληθούν ανθρώπινες ζωές, ενώ χθες (9/5) ένα εργοστάσιο στο νησί είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο σημείο έφτασαν 3 πυροσβεστικά οχήματα, κατέσβησαν τη φωτιά και ένα εξ αυτών παραμένει στο σημείο, για προληπτικούς λόγους.

Συναγερμός στου Παπάγου: Φωτιά σε διαμέρισμα

Συναγερμός σήμανε στου Παπάγου, όταν ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 22:15 το βράδυ σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα επί της οδού Ανατολικής Θράκης και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου στάλθηκαν αρχικά 4 οχήματα.

Η Πυροσβεστική κρίνει πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό και δεν υπήρξαν τραυματίες, ούτε θρηνήσαμε θύματα, όπως στην φωτιά σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη.

Πανικός στην Πέλλα: Έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο φιλοξενίας προσφύγων

Πανικός επικράτησε στην Άρνισσα Πέλλας, όπου με αφορμή τις προσπάθειες εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, και δη γυναικών και παιδιών, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με το pellanews.gr, η ένταση ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης (5/5) στο χωριό Παναγίτσα Πέλλας όπου κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαΐδα και έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και τα πούλμαν που μετέφεραν τους πρόσφυγες αναχώρησαν με κατεύθυνση την Άρνισσα Πέλλας και το ξενοδοχείο «Αγνάντι».

Έξω από το εν λόγω ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, εμποδίζοντας την εγκατάσταση των προσφύγων εκεί. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, έβαλαν φωτιά σε δωμάτια, ενώ έβγαλαν μέρος των επίπλων έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου στα οποία επίσης έβαλαν φωτιά, ενώ προ ημερών τρομερός πανικός είχε επικρατήσει με νέα επεισόδια, φωτιές και συλλήψεις στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σάμου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share