Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Χαλκίδα: Άρπαξαν και βίασαν 13χρονη

Συνελήφθησαν δύο και αναζητείται ένας ανήλικος

8 Μαΐου 2020 12:46
Σοκ στην Χαλκίδα: Άρπαξαν και βίασαν 13χρονη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ υπήρξε στην Χαλκίδα, μετά την τρομερή είδηση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε παραλία της περιοχής, αφού δύο Ρομά άρπαξαν και βίασαν μια 13χρονη ομοεθνή τους, με αμφότερους να συλλαμβάνονται τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/5) από την Αστυνομία, ενώ αναζητείται ένας ανήλικος.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα EviaZoom.gr, οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής στον οικισμό Χαραυγή, όπου βρίσκεται και ο καταυλισμός που διαμένουν δεκάδες Ρομά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 13χρονη βιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (7/5). Και τα τρία πρόσωπα που κατηγορούνται είναι συγγενείς της 13χρονης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη - Ανατροπή!

Για τις 12 Μαΐου διεκόπη η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ενώ, ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή του Ροδίτη κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία της Ειρήνης Τοπαλούδη λέγοντας με ωμό τρόπο για τον Άλβανό συγκατηγορουμενό του ότι: «Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι...».

Με απόντα τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, καθώς η εισαγγελέας της έδρας επικαλέστηκε αδιαθεσία. Υπενθυμίζεται πάντως πως τα αποτελέσματα από το τεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο 23χρονος Ροδίτη βγήκαν αρνητικά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κατηγορούμενος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πυρετό προχθές το βράδυ από το Ψυχιατρείο των φυλακών όπου κρατούνταν και αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Τελικά όμως τα αποτελέσματα ήταν καθησυχαστικά τόσο για τον ίδιο όσο και για όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του στο Ψυχιατρείο αλλά και στη δίκη.

«Δε θα ανεχθώ…» - Συγκλονίζει με την κατάθεση ψυχής στον Νίκο Ευαγγελάτο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

Συγκλονίζει με την νέα κατάθεση ψυχής που έκανε στο Mega ο Γιάννης Τοπαλούδης, με τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη να αναφέρεται στη δίκη της δολοφονίας της, η οποία μάλιστα γνώριζε ένα… διαφορετικό περιστατικό, με τον Ροδίτη κατηγορούμενο να είναι ύποπτος για κορωνοϊό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά και όλους τους συναδέλφους σας, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, για όλη τη συμπαράσταση», είπε συγκινημένος.

«Οι δικαστές που εφαρμόζουν τους νόμους, δεν φτιάχνουν νόμους, επιβάλλουν τον Ποινικό Κώδικα που φτιάχνουν αυτοί που είναι στη Βουλή. Σε αυτούς που είναι στη Βουλή, δεν θέλω να τους ευχηθώ να χάσουν έτσι αποτρόπαια το παιδί τους, αλλά επιτέλους, να ταρακουνηθούν, τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια. Είναι κρίμα όχι μόνο για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά μας. Η κοινωνία μας πρέπει να γίνει ασφαλέστερη, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτοί που νομοθετούν», ξέσπασε ο κ. Τοπαλούδης.

«Τα σίγουρα είναι τα εξής: Το κορίτσι μας πήγε να βγει ένα ραντεβού και θα πήγαινε για φαγητό. Το δεύτερο είναι αυτό που είπε ο ιατροδικαστής, ότι το μαχαίρωναν στο λαιμό, το στραγγάλιζαν ενώ ήταν ζωντανό, για να το βιάσουν. Το τρίτο είναι ότι δεν υπήρχαν εκδορές στο σώμα της. Άρα δεν πετάχτηκε ενώ ήταν ζωντανή στα βράχια. Την έπιασαν και οι δύο, και την κατέβασαν από τα σκαλοπάτια, γιατί κανένας δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις να κατεβάσει μόνος του ένα σώμα 80 κιλών που πολλαπλασιάζεται το βάρος του όταν είναι αναίσθητο. Να μην μας κοροϊδεύουν κάποιοι», πρόσθεσε ο ίδιος συγκλονίζοντας με την περιγραφή του.

«Όλα αυτά τα γνωρίζαμε, και όλες τις λεπτομέρειες. Είχαμε από την πρώτη στιγμή μάθει τι ακριβώς έγινε. Ανεχτήκαμε τους θεατρινισμούς και τις κοροϊδίες κάποιων, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε και τα ψέματα», ξεκαθάρισε ο κ. Τοπαλούδης.

Τέλος, αναφορικά με την είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, ότι ένας εκ των κατηγορουμένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει νοσήσει από κορωνοϊό, ο κ. Τοπαλούδης τόνισε ότι «μέσα στην αίθουσα, αυτές τις ημέρες που ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία, τηρούνταν αυστηρότατα οι αποστάσεις ασφαλείας».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share