Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Είναι απειλή κατά της κοινωνίας» - «Θύελλα» αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

Χαμός στην Κρήτη

6 Μαΐου 2020 14:23
«Είναι απειλή κατά της κοινωνίας» - «Θύελλα» αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει φέρει η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, ύστερα από πάνω από 8 χρόνια φυλάκισης, με την κοινωνία του Ρεθύμνου να βλέπει ως απειλή την παρουσία του προπονητή μπάσκετ, που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία.

«Ο Νίκος Σειραγάκης αποτελεί δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», δήλωσε ευθέως μιλώντας στο Δελτίο Eιδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Βαγγέλης Μουνδριανάκης.

Mε αφορμή την αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου, o ίδιος επανέλαβε τη θέση του πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια για την συγκεκριμένη κατηγορία κρατουμένων (όπως για παράδειγμα παρακολούθηση από ψυχίατρο), ο κ. Μουνδριανάκης απάντησε: «Αυτό θα έπρεπε ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στους περιοριστικούς όρους, πράγμα το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γίνει. Απλώς η μετακίνηση του περιορίζεται εντός των ορίων της πόλης της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα περιθώρια κίνησης του -υπό οποιαδήποτε μορφή- είναι ευρύτατα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε με έμφαση: «Φαντάζομαι ότι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης παίρνει τα μέτρα της για να μη συνεχίσει ο Σειραγάκης την εγκληματική του δράση».

«Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τόνισε και χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίμαχη εξέλιξη, τονίζοντας όμως παράλληλα με έμφαση πως «η δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της».

Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σειραγάκης παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια».

Βίντεο-ντοκουμέντο από διάσωση 8χρονης ομήρου!

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως με μια συγκλονιστική διάσωση μιας 8χρονης ομήρου που είχε απαχθεί από παιδεραστή στο Τέξας!

Τρόμος στο Λαγονήσι: Ληστές χτύπησαν και κράτησαν όμηρο γυναίκα για... 15 ευρώ! (Video)

Στο βίντεο φαίνεται το 8χρονο κοριτσάκι να εντοπίζεται κάτω από μια στοίβα με σεντόνια, όπου την είχε κρύψει ο απαγωγέας της.

Οι αστυνομικοί δεν κρύβουν την χαρά και την ικανοποίησή τους που κατάφεραν να διασώσουν το παιδί από τα χέρια του 51χρονου, ο οποίος την είχε αρπάξει από το δρόμο μέρα μεσημέρι, χτυπώντας την μητέρα της. Να σημειωθεί ότι το περιστατικό είχε συμβεί τον προηγούμενο Μάιο αλλά το βίντεο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share