Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στη Λάρισα: Συλλήψεις για τρεις καταστηματάρχες λόγω των… πάρτι κορωνοϊού

Τι συνέβη;

6 Μαΐου 2020 13:33
Χαμός στη Λάρισα: Συλλήψεις για τρεις καταστηματάρχες λόγω των… πάρτι κορωνοϊού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Χαμός έγινε στη Λάρισα, που συμμετείχε όπως φαίνεται… δυναμικά στα πάρτι κορωνοϊού, με τρεις καταστηματάρχες, δύο καφέ και μίας κάβας συγκεκριμένα, να ανοίγουν, προσφέροντας ποτό, και να καταλήγουν στο να συλληφθούν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το onlarissa.gr ο ιδιοκτήτης κάβας αλλά και οι καταστηματάρχες δύο πολυσύχναστων καφέ μπαρ οδηγήθηκαν στο κρατητήριο το βράδυ της Τρίτης (5/5), όταν διαπιστώθηκε πως το γεγονός πως πουλούσαν take away ποτά, είχε προκαλέσει συνωστισμό έξω από τα καταστήματά τους, παρά τις συστάσεις της Κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού.

Η εικόνα του μπουλουκιού στον πεζόδρομο και κοντά στο ποτάμι κινητοποίησε τις αρχές με αποτέλεσμα οι τρεις να οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο αφού παραβίασαν το θεσμικό πλαίσιο για τον περιορισμό της πανδημίας στην πόλη.

Αντίστοιχες εικόνες είχαν καταγραφεί στο γειτονικό Βόλο, εκεί όπου κατάστημα επίσης πουλούσε take away αλκοόλ με αποτέλεσμα να καταγραφούν οι εικόνες συνωστισμού και να προκληθεί η… έκρηξη του κ. Χαρδαλιά που προανήγγειλε χθες το απόγευμα αυστηρούς ελέγχους αλλά και καμπάνες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η Θεσσαλία... το γλεντά, αλλά αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

«Άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης...» - «Βόμβα» από τον Έλληνα καθηγητή Νίκο Σύψα

«Παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας με αφορμή το υπαίθριο πάρτι στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και προειδοποίησε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού μπορεί να ανέβει σε λίγες μέρες.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Σύψας είπε: ««Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» και προειδοποίησε ότι τέτοιες πράξεις στην Ιταλία «άνοιξαν τις πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Έτσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει».

«Ο δείκτης R0 (ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού ) μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο» είπε ο κ. Σύψας. Όπως είπε, «εάν ο δείκτης R0 ανέβει πάνω από το 1 θα ανησυχήσουμε».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share