Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Σεισμός στη Κρήτη

Συναγερμός

4 Μαΐου 2020 15:32
Σεισμός στη Κρήτη

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άρβη της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη στις 2 Μαΐου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο, είχε προκαλέσει μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι αλλά και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο από το μικρό τσουνάμι που δημιουργήθηκε

Από τους σεισμούς που ταρακούνησαν την Κρήτη, δημιουργήθηκε ένα μικρό τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Ο μεγάλος σεισμός που ήταν και ο πρώτος, ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ, και ακολούθησαν άλλοι δυο μετασεισμοί, για τους οποίους μίλησε και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, και ο Γεράσιμος Χουλιαράς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 63 χλμ. νότια της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος στα 9,1 χλμ.

Δείτε το βίντεο:

Ακόμα ένας σεισμός στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ

Ακόμα ένας σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ, που λέγεται ότι είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ, και ταρακούνησε ξανά το νησί σε λιγότερο από μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16.33 το απόγευμα του Σαββάτου, 42 λεπτά μετά την δόνηση των 6 Ρίχτερ, σημειώθηκε νέος σεισμός.

Η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κάνει λόγο για δόνηση με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό της εντοπίζεται 97 χιλιόμετρα του χωριού Γρα Λυγιά, στο Λασίθι, ευτυχώς στην θάλασσα και αρκετά μακριά από το νησί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share