Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαντορίνη - κορωνοϊός: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτες ξαπλώστρες με πλέξιγκλας

Στη νέα εποχή του κορωνοϊού

4 Μαΐου 2020 09:20
Σαντορίνη - κορωνοϊός: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτες ξαπλώστρες με πλέξιγκλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οχυρώνονται τα beach bar απέναντι στον κορωνοϊό, με ειδικά προστατευτικά πλέξιγκλας, πετσέτες μιας χρήσης και αντισηπτικά.

Την αρχή έκανε ο ξενοδόχος, ιδιοκτήτης της πολυτελούς μονάδας «Suites of Gods”, Charlie Chahine», ο οποίος τοποθέτησε προστατευτικό πλεξιγκλας στις ξαπλώστρες που διαθέτει στην παραλία Περίσσα, που θεωρείται ιδανική ιδίως για οικογένειες με παιδιά.

Ο επιχειρηματίας σκέφτηκε πως όσοι τουρίστες καταφέρουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ξένοι αλλά και Έλληνες που ενδεχομένως βρουν δελεαστικά πακέτα λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης που προβλέπεται για τη φετινή σεζόν, θα θελήσουν να κάνουν τα μπάνια τους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, χωρίς να ανησυχούν για πιθανή μετάδοση του ιού.

Η συγκεκριμένη κατασκευή καλύπτει τις δυο πλαϊνές πλευρές του σετ με τις ξαπλώστρες, το οποίο απέχει τέσσερα μέτρα από το επόμενο. Επιπλέον, διατίθενται πετσέτες μιας χρήσεως αλλά αντισηπτικά μαντηλάκια για τους λουόμενους.

«Είδαμε παρόμοιες κατασκευές στο εξωτερικό και έτσι μας ήρθε η ιδέα να κάνουν το ίδιο στην Σαντορίνη, προκειμένου οι πελάτες μας να αισθάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς», λέει ο επιχειρηματίας στο protothema.

Παρά το τσουχτερό κόστος, από 150 ευρώ κι άνω, ο Charlie Chanine έχει παραγγείλει παρόμοιες κατασκευές για ένα συγκεκριμένο αριθμό σετ με ξαπλώστρες, που θα του επιτρέπεται να διαθέτει στους πελάτες του.

Θέλει να είναι πανέτοιμος με το που ανοίξει η σεζόν να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες που θα τον προτιμήσουν για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Πόσα λεφτά χρειάζεται μηνιαίως μία οικογένεια για μάσκες - Πόσο θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη

Η μάσκα έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας λόγω κορωνοϊού, όμως από σήμερα Δευτέρα θα γίνει απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, καθώς η χρήση της είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα επισύρει πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έβγαλαν κομπιουτεράκι και άρχισαν τους υπολογισμούς, προκειμένου να δουν για τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Ας κάνουμε λοιπόν έναν πρόχειρο υπολογισμό για το μίνιμουμ μελών μίας ελληνικής οικογένειας, 3 μέλη δηλαδή (2 γονείς, 1 παιδί) και ας επιλέξουμε την σχετικά φθηνή τιμή της χειρουργικής μάσκας, τα 80 λεπτά (συνήθως την βρίσκεις περίπου στο 1 ευρώ).

Αν υποθέσουμε οτι και οι δύο δουλεύουν και δεν έχουν μεταφορικό μέσο, τότε καθημερινά χρειάζονται με το... καλημέρα 3,2 ευρώ για τις μάσκες τους. Κάτι που σημαίνει οτι θα θέλουν 16 ευρώ την εβδομάδα (στο καλό σενάριο που δουλεύουν 5ήμερο), ενώ αν προσθέσουμε και απαραίτητες αγορές που θα πρέπει να γίνονται για το σπίτι, τότε το ποσό αυτό ανεβαίνει. Να χρειαστεί λοιπόν να φορέσουν άλλες 4 μάσκες για σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κτλ μέσα στην εβδομάδα; Πάμε αυτομάτως στα 19,2 ευρώ.

Προσοχή αυτά τα 19 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή τα περίπου 80 ευρώ το μήνα, είναι το μίνιμουμ. Με 5ήμερη εργασία, με ελάχιστες εξόδους για αγορές των απαραίτητων προϊόντων και με παιδί που δεν πηγαίνει κλειστούς χώρους για να χρειαστεί μάσκα.

Η λογική λέει πως και το παιδί θα χρειαστεί να πάει κάπου και να χρειαστεί μάσκα και οι γονείς θα χρειαστεί να πάνε κάπου έκτακτα που να χρειάζεται να είναι προστατευμένοι. Κάτι που σημαίνει οτι το ποσό αυτό θα φτάσει περίπου τα 100 ευρώ, υπολογίζοντας μία φθηνή τιμή μάσκας (0,8 ευρώ).

Τα 100 ευρώ για μία ελληνική οικογένεια που εδώ και χρόνια έχει χάσει την δυνατότητα αποταμίευσης, είναι ισχυρό πλήγμα και κάπως πρέπει να ελεγχθεί η τιμή της, προκειμένου να πέσει σε επίπεδα προ κορωνοϊό, όταν και κόστιζε κάτω από μισό ευρώ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share