Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο από το μικρό τσουνάμι που δημιουργήθηκε

Μικρές οι ζημιές

2 Μαΐου 2020 20:55
Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο από το μικρό τσουνάμι που δημιουργήθηκε

Από τους σεισμούς που ταρακούνησαν την Κρήτη, δημιουργήθηκε ένα μικρό τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Ο μεγάλος σεισμός που ήταν και ο πρώτος, ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ, και ακολούθησαν άλλοι δυο μετασεισμοί, για τους οποίους μίλησε και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, και ο Γεράσιμος Χουλιαράς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 63 χλμ. νότια της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος στα 9,1 χλμ.

Δείτε το βίντεο:

Ακόμα ένας σεισμός στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ

Ακόμα ένας σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ, που λέγεται ότι είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ, και ταρακούνησε ξανά το νησί σε λιγότερο από μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16.33 το απόγευμα του Σαββάτου, 42 λεπτά μετά την δόνηση των 6 Ρίχτερ, σημειώθηκε νέος σεισμός.

Η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κάνει λόγο για δόνηση με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό της εντοπίζεται 97 χιλιόμετρα του χωριού Γρα Λυγιά, στο Λασίθι, ευτυχώς στην θάλασσα και αρκετά μακριά από το νησί.

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κρήτη, και ταρακούνησε όλο το νησί, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μετά από τον χθεσινό σεισμό, ακόμα ένας σημειώθηκε στο νησί της Κρήτης, με την ανησυχία να αυξάνεται. Ο σεισμός είχε ένταση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 120 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Άρβης. Μάλιστα, το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στο Πούερτο Ρίκo 5,3 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός 5,3 ρίχτερ σημειώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν προκληθεί ζημιές σε κτήρια της χώρας. Ωστόσο αισθητός σεισμός έγινε και πριν λίγες μέρες στην Αττική!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share