Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Ακόμα ένας σεισμός στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ

Πόσα Ρίχτερ είναι;

2 Μαΐου 2020 16:50
Ακόμα ένας σεισμός στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ
Από Δανάη Πάλμου

Ακόμα ένας σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ, που λέγεται ότι είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ, και ταρακούνησε ξανά το νησί σε λιγότερο από μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16.33 το απόγευμα του Σαββάτου, 42 λεπτά μετά την δόνηση των 6 Ρίχτερ, σημειώθηκε νέος σεισμός.

Η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κάνει λόγο για δόνηση με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό της εντοπίζεται 97 χιλιόμετρα του χωριού Γρα Λυγιά, στο Λασίθι, ευτυχώς στην θάλασσα και αρκετά μακριά από το νησί.

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κρήτη, και ταρακούνησε όλο το νησί, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μετά από τον χθεσινό σεισμό, ακόμα ένας σημειώθηκε στο νησί της Κρήτης, με την ανησυχία να αυξάνεται. Ο σεισμός είχε ένταση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 120 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Άρβης. Μάλιστα, το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στο Πούερτο Ρίκo 5,3 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός 5,3 ρίχτερ σημειώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν προκληθεί ζημιές σε κτήρια της χώρας. Ωστόσο αισθητός σεισμός έγινε και πριν λίγες μέρες στην Αττική!

 Σεισμός τώρα στο Πούερτο Ρίκo:

Περισσότερες από 200 μετασεισμικές δονήσεις στην Πάργα - Ο σεισμολόγος κ. Χουλιάρας προειδοποιεί τους κατοίκους

Ένα μήνα μετά τον ισχυρό σεισμό στην Πάργα που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν ακόμη και κτίρια, συνολικά 206 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Θέση πήρε σχετικά με τις συγκεκριμένες δονήσεις ο σεισμολόγος κύριος Χουλιάρας καθώς επίσης προειδοποίησε τους κατοίκους της Πάργας αναφορικά με τον σεισμό.

Ο κ. Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι: «Ένας μήνας πέρασε από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,6 Ριχτερ που έπληξε την περιοχή της Πάργας-Καναλλάκι στις 2:49 το πρωί στις 21 Μαρτίου. Ο σεισμός δεν δημιούργησε κανένα σημαντικό πρόβλημα στις υποδομές αλλά μόνο σε μερικές δεκάδες παλιά κτήρια. Εν μέσω των εκτάκτων μέτρων κορωνοϊού η ψυχραιμία επικράτησε στους κατοίκους και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και της πολιτικής προστασίας υπήρχε αμέσως έλεγχος στα κτίρια και τις υποδομές και στην αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων. Η μετασεισμική ακολουθία που φαίνεται στον χάρτη βαίνει ομαλά και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 206 μετασεισμικες δονήσεις μικρών κυρίως μεγεθών όπως δείχνει το ιστόγραμμα και η φθίνουσα πορεία στην παραγωγή των μετασεισμών με την πάροδο των ημερών. Η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και οι κάτοικοι θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το νου τους γιατί το στατιστικό ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού συνεχίζει να υπάρχει αλλά αυτή η μικρή πιθανότητα μειώνεται καθημερινά με την πάροδο του χρόνου».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share