Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός: Ισχυρή πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φθιώτιδα

Τι συνέβη;

1 Μαΐου 2020 17:50
Συναγερμός: Ισχυρή πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φθιώτιδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Φθιώτιδα έπειτα από πληροφορία για φωτιά σε δασική περιοχή στο Γουλέμι του δήμου Λοκρών. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν φωτιά είχε ξεσπάσει και σε ένα υπόγειο στο Μεταξουργείο.

Πυροσβέστες και οχήματα Π.Υ. από όλη την Φθιώτιδα έχουν σπεύσει στην πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ενεργούν πυροσβέστες από Λαμία, Αταλάντη, Αγ. Κωνσταντίνο και Αργυροχώρι. Η φωτιά είναι σε δασική περιοχή και καίει πουρνάρια και άλλα δέντρα, ωστόσο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Χαμός στον Πειραιά: Στις φλόγες ταβέρνα στο Μικρολίμανο

Χαμός επικράτησε στον Πειραιά, αφού στις φλόγες παραδόθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/5) ταβέρνα στο Μικρολίμανο. Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, φωτιά ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα σε ταβέρνα στην ακτή Κουμουνδούρου, ενώ στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε σύλλογο αλιείας, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην ταβέρνα. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ερευνώνται.

Συναγερμός: Φωτιά σε κτίριο στην οδό Σταδίου

Φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (1/5) σε νεοκλαστικό κτίριο στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, θέτοντας σε συναγερμό την πρωτεύουσα. Νωρίτερα, μάλιστα, υπήρξε φωτιά και σε διαμέρισμα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά για να μην επεκταθεί σε κτήρια που βρίσκονται δίπλα στο νεοκλασικό.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη - Απεγκλωβίστηκε 13χρονος (Video)

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη με ένα 13χρονο αγόρι να απεγκλωβίζεται από τους πυροσβέστες έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ενώ από τις αναθυμιάσεις έχασε τη ζωή του το κατοικίδιο σκυλί της οικογένειας. Επίσης, σε αναστάτωση βρέθηκαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα, αφού άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε γνωστό εργοστάσιο ενώ υπήρξε ισχυρή φωτιά σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο!

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Αμφιπόλεως. Στο σημείο έφτασαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες που απεγκλώβισαν τον ανήλικο ο οποίος φαίνεται πως ήταν μόνος του στο διαμέρισμα. Αφού εξετάστηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξέσπασε από μαγειρικό σκεύος αλλά για τα ακριβή αίτια διενεργείται προανάκριση. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο διαμέρισμα ενώ δεν κινδύνευσαν ένοικοι παρακείμενων διαμερισμάτων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share