Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

5 μηνών βρέφος έπεσε από το μπαλκόνι - Σοκ στον Πύργο

Συναγερμός

29 Απριλίου 2020 16:02
5 μηνών βρέφος έπεσε από το μπαλκόνι - Σοκ στον Πύργο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ επικρατεί στον Πύργο καθώς βρέφος έπεσε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου. Ενώ, στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Το παιδί φαίνεται πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Η πτώση του από το μπαλκόνι έγινε παρουσία των γονιών του οι οποίοι αυτή την ώρα καταθέτουν τα όσα συνέβησαν στην ΕΛΑΣ.

Πάντως οι πληροφορίες για την τραγική αυτή υπόθεση είναι συγκεχυμένες προς το παρόν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βρέφος πέταξε στο κενό η μητέρα του κατά την διάρκεια καυγά. Οι γονείς πάλι σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι το μωρό έπεσε από το καρότσι του. Οι γονείς πάντως είναι στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών και εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί πως έγινε το ατύχημα.

Σοκ: Βρέφος γεννήθηκε με κορωνοϊό

Bρέφος γεννήθηκε μολυσμένο από τον κορωνοϊό στο Περού, καθώς η μητέρα του είναι φορέας του φονικού ιού, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τη «δεύτερη περίπτωση» του είδους στον πλανήτη. Ενώ, στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

«Υποβάλαμε το νεογέννητο σε διαγνωστική εξέταση και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η μητέρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε καισαρική, προηγουμένως είχε επίσης υποβληθεί σε γρήγορο τεστ και το αποτέλεσμα επέστρεψε θετικό», εξήγησε ο Δρ. Άλβαρο Μπαρδάλες στο περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.

«Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σε εθνικό επίπεδο και τη δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα μωρό γεννιέται με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε ο γιατρός, χωρίς να διευκρινίσει πού εντοπίστηκε το πρώτο τέτοιο κρούσμα.

Η μητέρα ήταν φορέας του κορωνοϊού αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα και το παιδί της «μολύνθηκε από τη μητέρα του διαμέσου του πλακούντα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο περουβιανός οργανισμός κοινωνικών ασφαλίσεων, ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 400 νοσοκομεία και κλινικές στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Το νεογέννητο, που ζύγιζε 3,16 κιλά όταν γεννήθηκε, είδε το φως για πρώτη φορά σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σαν Μαρτίν (κεντρικό Περού), όπου έχει τεθεί σε απομόνωση. «Η μητέρα, όπως και το μωρό, είναι σε σταθερή κατάσταση», είπε ο Μπαρδάλες στο ραδιοφωνικό δίκτυο RPP.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share