Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στη Σάμο: Οκτώ συλλήψεις για όσα έγιναν στο κέντρο προσφύγων

Πολλαπλές κατηγορίες για τους συλληφθέντες

28 Απριλίου 2020 09:34
Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στη Σάμο: Οκτώ συλλήψεις για όσα έγιναν στο κέντρο προσφύγων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κατάσταση στη Σάμο παραμένει εκρηκτική τις τελευταίες ημέρες, με την Αστυνομία να προχωρά σε οκτώ συλλήψεις ατόμων, που αιτούνται άσυλο και μένουν στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή τη συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ έβαλαν και φωτιές. Χθες (27/4), μάλιστα, υπήρξε νέα πυρκαγιά.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι εκβίαζαν άλλους αιτούντες άσυλο που διέμεναν στη δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δυο αιτούντες άσυλο, που έχουν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

Συναγερμός στη Σάμο: Μετά τη φωτιά στη δομή προσφύγων τώρα και άγριες συμπλοκές

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σάμο καθώς μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές στη δομή προσφύγων, τώρα σημειώνονται άγριες συμπλοκές και μαχαιρώματα. Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος όπου έσπευσε στο σημείο;

«Μέσα στο καμπ λειτουργούν μαφίες προσφύγων. Δεν θέλω να δώσω θρησκευτική διάσταση στις συμπλοκές των ανθρώπων αυτών. Καταρχήν προκύπτουν πολλές φορές διαχειριστικά προβλήματα και διαφορές μεταξύ τους οι οποίες καταλήγουν σε βία» δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος. Αρκετοί, ωστόσο, είναι αυτοί που αποδίδουν τις διαμάχες σε θρησκευτικούς λόγους λόγω και της έναρξης του ραμαζανιού.

Ο κ. Στάντζος είπε ότι ο δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ζητήσει ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί προκείμενου να ελεγχθεί η κατάσταση αλλά και πλοίο προκειμένου να αποσυμφορηθεί η περιοχή από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μας είπαν ότι θα στείλουν ενισχύσεις, όχι όμως και πλοίο» πρόσθεσε. Καθημερινό είναι το φαινόμενο εντάσεων και συμπλοκών στην περιοχή όπου είναι στοιβαγμένα περίπου 8.000 άτομα με διαφορετική κουλτούρα, παιδεία και θρησκεία μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share