Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοίγει το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας

Ο κίνδυνος διασποράς παραμένει

27 Απριλίου 2020 17:30
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοίγει το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας

Ανοίγει σήμερα το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μετά την αναστολή της απόφασης για απαγόρευση κυκλοφορίας εντός αυτού.

Η παραλιακή ζώνη να υπενθυμίσουμε ότι είχε περιφραχτεί από τις 15 Απριλίου για να περιοριστεί η κίνηση των πολιτών στην περιοχή. Η νέα δημόσια ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου σε μέσο κοινωνικής Δικτύωσης, που γράφει τα εξής:

«Σήμερα ανοίγουμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας. Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες μας για την υπεύθυνη στάση που τήρησαν όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού της κυκλοφορίας. Μαζί κάνουμε τα πρώτα βήματα να ανακτήσουμε την ζωή μας. Μαζί μπήκαμε στην καταιγίδα , μαζί θα βγούμε με αισιοδοξία και σταθερά βήματα. Η υπευθυνότητα , η σοβαρότητα και η ψυχραιμία θα μας οδηγήσουν στην νέα ζωή μας. Είμαστε πλέον όλοι υποψιασμένοι για το τι πρέπει να προσέχουμε».

Ο Δήμος Πάτρας ανακοίνωσε:

«Με βάση την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας έληξε σήμερα ο περιορισμός κίνησης των συνδημοτών μας στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Άμεσα, συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, θ’ αφαιρέσουν τα κάγκελα στην παραλιακή ζώνη από το Θεατράκι έως την Κανελλοπούλου, στην Πλαζ και το Νότιο Πάρκο.

Τα περιοριστικά μέτρα για την κίνηση των πολιτών όμως συνεχίζονται, γιατί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού παραμένει. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος από την Αστυνομία στους πολίτες για το αν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εξόδου, θα είναι συνεχής.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της, για μια ακόμα φορά, απευθύνει έκκληση στους δημότες της Πάτρας, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό που έχουν ανακοινωθεί και τις προτροπές των επιστημόνων, να μην συνωστίζονται όταν βγαίνουν για βόλτα, πεζοπορία ή γυμναστική στο Νότιο Πάρκο, στον Κόκκινο Μύλο στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Πλαζ και να τηρούν την ασφαλή απόσταση ο ένας από τον άλλον».

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοίγει ξανά η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης - Δείτε πότε (video)

Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από απόψε Δευτέρα (στις 22:00), ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ύστερα από επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Η παραλία ήταν κλειστή από τις 31 Μαρτίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα κρίθηκε ότι «δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης» και σημείωσε ότι από απόψε η μετακίνηση στη Νέα Παραλία είναι ελεύθερη για όλους, όμως ισχύουν οι γενικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις, μέχρι τις 4 Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες για σύνεση και υπευθυνότητα και τους κάλεσε να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας. «Πρέπει όλοι να αποφύγουμε φαινόμενα συγχρωτισμού και πολυπληθούς παρουσίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης», είπε και σημείωσε ότι μόνο έτσι δεν θα διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς, για τους οποίους τόνισε ότι «έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας». Τόνισε ότι το «κλείσιμο» της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση, όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή.

Παραθέτοντας στοιχεία του ΕΟΔΥ, γνωστοποίησε ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται χαμηλά σε αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού αναλογικά με τον πληθυσμό της» και ευχαρίστησε την αστυνομία για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share