Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάμος: Νέα πυρκαγιά - Εντονότερα τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων

Συμβαίνει τώρα!

27 Απριλίου 2020 15:08
Σάμος: Νέα πυρκαγιά - Εντονότερα τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων

Συναγερμός σήμανε και πάλι στη Σάμο καθώς συνεχίζονται οι εντάσεις και μια ακόμη πυρκαγιά σημειώθηκε, να υπενθυμίσουμε πως στη δομή προσφύγων οι φωτιές έχουν ξεκινήσει από εχθές το βράδυ.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, σήμερα το πρωί σημειώθηκαν νέες συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ των μεταναστών με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί νέα φωτιά η οποία επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του Κέντρου Υποδοχής καίγοντας κοντέινερ στα οποία στεγάζονται ανήλικα παιδιά του καταυλισμού. Ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση ζητά την άμεση ενίσχυση του νησιού με αστυνομικές δυνάμεις και παράλληλα αποσυμφόρηση.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες. Όλες οι δυνάμεις της της πυροσβεστικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή ενώ στο σημείο κλήθηκαν και πυροσβέστες που υπηρετούν στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ.Γιώργος Στάντζος μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο σημείο.

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει νέα φωτιά, αυτό συμβαίνει συνέχεια εδώ.Είναι τέτοια η βιαιότητα των επεισοδίων που δεν αποκλείεται την επόμενη ώρα να έχουμε νέα πυρκαγιά και συμπλοκές. Έχουν καεί σκηνές,κοντέινερ και μάλιστα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κοντέινερ που φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά. Είναι τραγική η κατάσταση, έκρυθμη με τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις δυνάμεις και μάλιστα έχουμε ζητήσει από το πρωί από τον Υπουργό να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού.Το ρεύμα έχει κοπεί και για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή,ένα μέρος της Σάμου αυτή τη στιγμή δεν ηλεκτροδοτείται.Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες.Μετά το φραγμό της αστυνομίας πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα, είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα» λέει ο κ. Γιώργος Στάντζος.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share