Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα σε Ρομά

Βρέθηκαν από την ιχνηλάτηση

24 Απριλίου 2020 22:09
Συναγερμός στη Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα σε Ρομά

Συναγερμός σήμανε για ακόμη μια φορά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης της 18χρονης Ρομά, επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα, έντονες είναι οι αντιδράσεις των Ρομά απέναντι στα μέτρα της καραντίνας που έχει επιβληθεί στην περιοχή, δείτε τι συνέβη νωρίτερα.

Ειδικότερα μετά το κρούσμα, έγινε ιχνηλάτηση συνολικά 10 επαφών, εκ των οποίων οι πέντε βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για έναν άνδρα 54 ετών, μία ακόμη γυναίκα 34 ετών και τρία παιδιά, ένα αγόρι 11,5 ετών και δύο κορίτσια 13 και 14 ετών αντίστοιχα.

Και οι πέντε είναι μέλη του στενού περιβάλλοντός της.

Κορωνοϊός: Θετική 18χρονη Ρομά από τη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα

Ένα θετικό στον κορωνοϊό από τα 52 δείγματα βρέθηκε στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κρούσμα αφορά 18χρονη Ρομά που είναι ιχνηλάτηση από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Αναστάτωση προκάλεσε και μια έγκυος Ρομά από τον καταυλισμό της Ριτσώνας, η οποία γέννησε χωρίς να έχει ενημερώσει ότι είναι θετική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγός της είναι επίσης θετικός στο ιό και για το λόγο αυτό έγινε η λήψη δείγματος. Η γυναίκα έχει ελαφρά συμπτώματα και θα παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Συναγερμός στην κλινική "Ταξιάρχαι": Γιατρός θετικός στον ιό αρνείται να διακόψει την εργασία του

Συναγερμός σήμανε πριν λίγες ώρες όταν επιβεβαιώθηκαν 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι. Την κλινική έσπευσε να επισκεφθεί ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, δείτε εδώ τις δηλώσεις του.

Μεταξύ άλλων θετικός βρέθηκε και ένας γιατρός της κλινικής ο οποίος όπως υπολογίζεται έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον 50 ασθενείς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο γιατρός σταμάτησε μεν να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων, ωστόσο αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία. «Ο γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία», ανέφερε.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και μέλη του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 65χρονου που έπασχε από τον κορωνοϊό και κατέληξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κρούσματα του κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι δεν έχουν απομακρυνθεί. Στην κλινική βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share