Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στους 128 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Συμβαίνει τώρα!

24 Απριλίου 2020 10:50
Στους 128 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη ένα θύμα του κορωνοϊού υπάρχει στην χώρα μας, με μια 59χρονη να καταλήγει στο ΑΧΕΠΑ και τον τραγικό απολογισμό της Ελλάδας να φτάνει στους 128.

Συγκεκριμένα, απεβίωσε στις 6:30 σήμερα (24/4) το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Πρόκειται, παράλληλα, για τον τρίτο νεκρό το τελευταίο 24ωρο, μετά τους δύο θανάτους σε ΝΙΜΤΣ και Αλεξανδρούπολη, που γνωστοποιήθηκαν χθες (23/4) το βράδυ.

Κορωνοϊός: Ακόμη 55 κρούσματα στην Ελλάδα - Έφτασαν τα 2.463 συνολικά

Ακόμη 55 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την Ελλάδα να φτάνει συνολικά στα 2.463, ενώ ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τους 125 θανάτους, με τον τελευταίο στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές. Τα 574 κρούσματα έχουν σχέση με ταξίδι και τα 1.131 με ένα ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανέφερε, 52 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ με μέσο όρο τα 66 έτη και 57 έχουν βγει από αυτές. Για όσους βρίσκονται, οι 15 είναι γυναίκες και οι 37 είναι άνδρες. Το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Σχετικά με τους θανόντες, οι 33 είναι γυναίκες και οι 92 άνδρες, με μέσο όρο τα 70 έτη, ενώ το 90.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Προς το παρόν, έχουν διενεργηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

Κορωνοϊός: Πάνω από 29 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική Περιστερίου

Έγινε πριν από λίγη ώρα η επιβεβαίωση για 29 κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μπήκαν 15 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ μετά την επαφή που είχαν με μετανάστη θετικό στον ιό

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον θετικό στον κορωνοϊό κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας για καταγγελία βιασμού σε βάρος του 10χρονου παιδιού του, στην δομή φιλοξενίας Μαλακάσας, με κατηγορούμενο άλλον διαμένοντα στον ίδιο χώρο.

Ο άνδρας προερχόταν από τη δομή της Μαλακάσας που ήταν σε καραντίνα, του έγινε τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικό.

Τότε σήμανε συναγερμός και αμέσως οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, πολλοί αστυνομικοί από το εν λόγω τμήμα, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στην ιατροδικαστική υπηρεσία στου Γουδή, αλλά και στο Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι αποφασίστηκε να κάνουν τεστ για κορωνοϊό, ενώ τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.
Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΓΑΔΑ, από την οποία διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τους αστυνομικούς σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΓΑΔΑ για το θέμα, αναφέρεται:

«Την Κυριακή του Πάσχα (19-04-2020), η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την 22-04-2020.

Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Χθες (22-04-2020), ο αλλοδαπός πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό Covid-19.

Κατόπιν τούτου, (15) αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Τέλος, στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share